POLEMİK

Cumhuriyet'te "kayyum" kavgası

Cumhuriyet Gazetesi Vakfı seçimlerini mahkemeye taşıyan Alev Coşkun'un kayyum çağrısına Vakıf Başkanı Orhan Erinç cevap verdi.

Cumhuriyet'te "kayyum" kavgası

Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonun ardından başlayan "gazeteye kayyum atanacak" iddiaları Cumhuriyet'in eski ve yeni yöneticilerini bir kez daha karşı karşıya getirdi.

Cumhuriyet Vakfı seçimlerini mahkemeye taşıyan ve Cumhuriyet'in 9 yazar ve yöneticisinin tutuklanma gerekçelerinden birisine sebep olan eski Vakıf Başkanvekili Alev Coşkun, dün bir çağrı yapmıştı. 

Alev Coşkun, Cumhuriyet Vakfı'na kayyım atanması ihtimaline karşı açıklama yapmış ve "Vakıf başkanı Sayın Orhan Erinç'i göreve çağırıyorum” demişti. Coşkun, "Şimdi siyasal iktidarın bu gazeteye kayyum atamasına karşı elimizde hukuksal bir yol vardır. Bu seçeneği kullanmak Vakıf Başkanı Orhan Erinç'in elindedir" ifadesi kullanmıştı.

Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç, eski yöneticilerden Alev Coşkun’un "kayyım atanma ihtimaline karşı elimizde hukuksal bir yol var" çağrısı yanıtlayan bir açıklama yaptı. 

Erinç açıklamasında şunları kaydetti:

ÇEKİN DAVANIZI İKTİDAR KAYYIM ATAMASIN!

"Alev Coşkun, 7 Kasım’da benim adıma ama aslında gazetemize, Odatv kanalıyla açık bir davette bulundu. Vakıf yönetim kurulu seçimini 2014’teki 9 üyeyle tekrarlayalım, o zaman iktidar kayyım atayamaz, diyor. Peşinen cevap verelim, çekin o zaman davanızı iktidar kayyım atamasın!"

NİYETLERİNİN BU OLDUĞU AYLAR ÖNCE BELLİ OLDU

"Ama çekmezler biliyoruz; çünkü Alev Coşkun ve dava arkadaşlarının niyetinin tam da bu olduğu aylar öncesinde, İstanbul 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtıkları davanın tarihi olan Şubat 2016’da belli olmuştu. Hz. Süleyman’ın 'bebek kıssası'ndan esinlenip bir plan yapmışlar."

KORKUTARAK GAZETEYİ ELE GEÇİRMEK İSTİYORLAR

"Gazeteyi AKP’nin ele geçirmesine asla izin vermeyeceğimizi bildiklerinden, akıllarınca gazeteyi kayyıma götürmekle korkutup kendilerine teslim etmemizi bekliyorlar. Bizi kayyımla korkutmaya çalışıyorlar. Türkiye hukuk tarihinin en kirli soruşturmalarından birinden medet uman Alev Coşkun’un ve ortaklarının bize dayattıkları budur."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar