POLEMİK

Cumhuriyet yazarından Cumhuriyet yazarına salvo

Orhan Bursalı, "Cumhuriyet kapının önüne koymalı" dediği Nuray Mert'le ilgili tavrının arkasında duruyor...

Cumhuriyet yazarından Cumhuriyet yazarına salvo

Nuray Mert'in, Atatürk ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı karşılaştırdığı yızısına sert tepki gösterip "Nuray mert Cumhuriyet gazetesinden kovulmalı" diyen Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı, gelen tepkilere rağmen hala aynı yerde duruyor...

Bursalı bugünkü "Peki, o yazıya ne diyorum?" başlıklı yazısında Nuray Mert'in yazısının şanssız bir yazı değil, "bilinçli, yanlış -inançlı- bir yazı olduğunu savundu ve Mert için "Cumhuriyet'in süpermarket vitrinine oturtulmuş" olduğunu yazdı.

İşte Bursalı'nın yazısının ilgili bölümleri:

O YAZIYI OKUYUNCA!

Nuray Mert’in “Tam zamanı, eski defterleri açalım” yazısı şanssız bir yazı demeyeceğim, bilinçli yanlış -inançlı- bir yazı. Yazarın tarihe ilişkin değerlendirmelerine, geçmişe ve bugüne bakışına uygun. Olabilir. Sonuçta çeşit çeşit akademisyen var. Ne yazık ki geçmişe bakışta üzerinde uzlaşılacak bir akademik metodoloji de ülkemizde asla olamaz. Bunun geçmişi yok.
Yazıyı okuyunca, sıradan köşe yazıcılarının her zaman yaptıklarını anımsadım: Bugünün yargılama ve değerlendirmelerini, tarihsel dönemlere giderek “uygun yer(ler)e oturtma”!

(...)

Cumhuriyetçi-solcu demokratım. Tüm Türkiye’de çeşitli türden liberal görüş varken, Cumhuriyet’te “süpermarket vitrini” politikasını, fikir çeşitliği-düşünce özgürlüğü çerçevesinde dayatmak, Cumhuriyet’i bu liberal savrulmanın içine çekmek olur.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar