GÜNDEM

Cumhuriyet Nuray Mert'i kovdu...

Son olarak "evrim" konusundaki yazılarıyla hem yönetimin hem yazarların hem de okuyucunun tepkisini çeken Nuray Mert, Cumhuriyet gazetesinden gönderildi...

Cumhuriyet Nuray Mert'i kovdu...

Cumhuriyet gazetesi Nuray mert'in yazılarına son verdi...

Sık sık Cumhuriyet yazarlarının ve okuyucusunun tepkisini çeken yazılara imza atan Nuray Mert, son günlerde "evrim" ve "müftülere niah yetkisi" yazıları nedeniyle Cumhuriyet kitlesinin tepkisini çekmişti...

Tartışmalar sürerken, Cumhuriyet gazetesi Nuray Mert’in yazılarına son verdi.

KARAR SİLİVRİ'DEKİ TUTUKLU CUMHURİYETÇİLERLE ALINDI...

Diken'in haberine göre Nuray Mert’e kararı Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Erinç iletti.

Gerekçe olarak, Mert’in son dönemdeki yazılarının Cumhuriyet’in yayın ilkeleriyle ters düşmesini gösteren Erinç, kararın ‘Silivri’de tutuklu bulunan Cumhuriyet yöneticilerinin bilgisi dahilinde alındığını’ vurguladı.

NURAY MERT KARAR İÇİN NE DEDİ?

Nuray Mert yaptığı açıklamada, "Orhan Erinç, kararın Silivri Cezaevi'ndeki tutuklu yönetici arkadaşlarımızın bilgisi dahilinde verildiğini söyledi. Beni Cumhuriyet'e davet eden Akın Atalay'dı. Cumhuriyet'in Kemalist çizgisini bildiğim için davet karşısında çok titiz davrandım ancak Akın Atalay, gazetenin dar vizyonunu genişletmek için böyle bir davette bulunduğunu söyledi. Devletin baskısıyla hapiste olan arkadaşlarım mahalle baskısıyla beni gönderdilerse buna kişisel olarak da çok üzülürüm" dedi.

Öte yandan Nuray Mert, veda yazısı yazmayacağını belirtti. Cumhuriyet davalarının ardından Nuray Mert'in evrim teorisi ve müftülere nikah yetkisine ilişkin yazıları büyük tartışma yaratmış, başta Orhan Bursalı olmak üzere Cumhuriyet gazetesindeki birçok yazar Nuray Mert'e tepki göstermişti.

Mert 2015’in Nisan ayından bu yana haftada iki gün Cumhuriyet’te köşe yazısı yazıyordu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum