GÜNDEM

Cumhuriyet muhabiri Canan Coşkun'a 10 ay hapis cezası

"Soğan'dan da MİT çıktı" başlıklı haberi nedeniyle Canan Coşkun 10 ay hapis cezasına çarptırıldı, hükmün açıklanması ertelendi...

Cumhuriyet muhabiri Canan Coşkun'a 10 ay hapis cezası

IŞİD’e soğan kamuflajıyla patlayıcı taşındığı iddiasını "Soğan’dan da MİT çıktı" başlığıyla haberleştiren Cumhuriyet gazetesi muhabiri Canan Coşkun'a 10 ay hapis cezası verildi. Mahkeme kararında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. 

Şanlıurfa Başsavcılığı’nın IŞİD’e soğan kamuflajıyla patlayıcı taşınması ile ilgili bilgilerin yer aldığı iddianamesini "Soğan’dan da MİT çıktı" başlığıyla haberleştirdiği gerekçesiyle Canan Coşkun, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlaması ile yargılandığı davanın karar duruşması İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

"DAVA DOSYASINDA YER ALAN DİLEKÇE HABER YAPILDI"

Coşkun’un avukatı Abbas Yalçın duruşmada esas hakkında yaptığı savunmasında yargılamaya konu haberin suç teşkil etmediğini vurgulayarak "Bu haber dava dosyasında yer alan dilekçeden yapılmış sıradan bir adli haberdir. Her gazeteci görevi gereği bunu yapmalıdır. Kamunun bilmesinde yarar olan bir husus haberleştirilmiş. Müvekkilim de görevini yapmıştır. Beraatini talep ediyorum" dedi.

"ASKERİ VE EMNİYETİ ALENEN AŞAĞILAMA"

Coşkun’un avukatının savunmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti Coşkun’a "Devletin askerini ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçlaması ile 10 ay hapis cezası verdi. Mahkeme kararında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar