GÜNDEM

Cumhuriyet için kritik gün! Yargılanmalar devam edecek!

Cumhuriyet gazetesi yazar, yönetici ve çalışanlarının yargılanmasına bugün devam edilecek.

Cumhuriyet için kritik gün! Yargılanmalar devam edecek!

İddianamede yer alan suçlamalar ilk iki duruşmada Cumhuriyet çalışanları ve avukatlar tarafından çürütülmesine rağmen 5 Cumhuriyet çalışanı hala bu iddialarla tutuklu bulunuyor.

Cumhuriyet Gazetesinin İcra Kurulu Başkanı Avukat Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Yayın Danışmanı Kadri Gürsel, Muhabiri Ahmet Şık ve Muhasebe Çalışanı Emre İper’in tutuklu yargılandığı davanın üçüncü duruşması Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi'nde bugün saat 14.30’da görülecek. Duruşmada tanıkların dinlenmesine devam edilmesi bekleniyor. Duruşmada tutuklu gazetecilere destek verecek gazeteciler ise Adliye önünde 13.30'da buluşacak.

NE OLMUŞTU?

'Sanık'lardan karikatürist Musa Kart, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Utku ve Önder Çelik, vakfın Danışma Kurulu Üyesi Avukat Mustafa Kemal Güngör, Okur Temsilcisi Güray Öz, köşe yazarı Hakan Kara ve Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay 29 Temmuz'da sona eren ilk duruşmada tahliye edilmişti.

Mahkeme heyeti, 11 Eylül'deki duruşmada Ahmet Şık ve Kadri Gürsel'in de aralarında bulunduğu 6 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar vermişti.

Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç ile yazarlar Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya, da tutuksuz sanıklar arasında bulunurken, "Dışarıdaki Gazeteciler", duruşmaya çağrı yapmak amacıyla bir sosyal medya kampanyası başlattı.

#TahliyeHemenŞimdi ve #ÖzgürlükHemenŞimdi etiketleri ile gazeteciler bugünkü davaya destek çağrısında bulundular.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar