GÜNDEM

Cumhuriyet gazetesinde deprem sürüyor! İşte istifa eden son isimler...

Cumhuriyet Vakfı'ndaki yönetim değişikliğinin ardından Cumhuriyet gazetesinde görevden almalar, yeni görevlendirmeler ve istifalar sürüyor. Son istifa eden isim Dijital Medya Koordinatörü Bülent Mumay oldu.

Cumhuriyet gazetesinde deprem sürüyor! İşte istifa eden son isimler...

Cumhuriyet gazetesinin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı’nın, yönetim değişikliğinin ardından başlayan görevden alma, yeni görevlendirme ve protesto istifaları sürüyor. Murat Sabuncu'nun Genel Yayın Yönetmenliği görevinden alınarak yerine Aykut Küçükkaya'nın getirilmesiyle başlayan depremde gazeteden ayrılan son isim gazetenin dijital koordinatörü Bülent Mumay oldu.

6 AY ÖNCE BAŞLAMIŞTI

Cumhuriyet gazetesinin Dijital Medya Koordinatörü Bülent Mumay gazetedeki vakıf yönetimi değişikliği ardından istifa etti. Mumay, 6 ay önce Murat Sabuncu'nun davetiyle Cumhuriyet'te göreve başlamıştı.

KEMAL CAN BÖYLE VEDA ETTİ

Yaklaşık 30 yıldır "MHP" ve "Türkiye'de milliyetçilik" üzerine çalışan gazeteci - yazar Kemal Can Cumhuriyet gazetesinden ayrıldığını "Eyvallah” başlıklı son yazısıyla açıkladı. Can, "Defalarca olduğu gibi, yine hiç düşünmeden, tereddüt etmeden gitmenin zamanı" diye yazdı.

Kemal Can, "Gazetecilik yapmak için harcadıkları emeğin tanığı olduğum insanlara söylenenler ve yapılanlar, 'hoş değil' sınırının çok ötesinde" dedi.

AHMET İNSEL: KİMSE ARAYAMADI

Cumhuriyet'te yazılarına ilk son verilen isim olan Ahmet İnsel ise, şu saate kadar yeni yönetimden hiçkimsenin kendisini arayarak "yazılarına son verdik" deme cesareti ve "asgari medeniliği" gösteremediklerini iddia etti. İnsel, "Yönetim değişikliğinin ardından benim zaten gazetede yazmaya devam etme niyetim olmayacağı açıktı" dedi.


KİMLER AYRILDI?

Orhan Erinç, Murat Sabuncu, Erdem Gül, Aydın Engin, Hakan Kara, Çiğdem Toker, Musa Kart, Melis Alphan, Barbaros Şansal, Ahmet Tulgar, Güray Öz, Bağış Erten, Tayfun Atay, Kemal Can, Mirgün Cabas, Mahir Ünsal Eriş, Binnaz Saktanber, Zeynep Miraç Özkartal Taner ve Ahmet İnsel şimdiye kadar Cumhuriyet'le yolları ayrılan isimler oldu...

Cumhuriyet: Hiçbir çalışanımızın işine son vermedik...

Murat Sabuncu'nun yerine Cumhuriyet gazetesi yayın yönetmenliği koltuğuna oturan Aykut Küçükkaya, istifalar ve işten ayrılmalarla ilgili "Birkaç günlük süreç içinde kimsenin iş akdine son vermedik. Yazarlarımız kendi istekleriyle Cumhuriyet'ten ayrılmayı yeğlemişlerdir" açıklaması yaptı.

Cumhuriyet gazetesinin yeni Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'dan "zorunlu bir açıklama" geldi. Küçükkaya, "Yeni gazete yönetimi, göreve başladığı birkaç günlük süreç içinde kimi çevrelerce yazılanın aksine hiçbir çalışanın iş akdine son vermemiştir" dedi.

Cumhuriyet Vakfı'ndaki yönetim değişiminin ardından Murat Sabuncu'nun gönderilerek yerine Genel Yayın Yönetmeni yapılan Aykut Küçükkaya, bu değişin ardından yaşananlarla ilgili açıklama yaptı. Yeni yönetimin hiçbir çalışanın "iş akdi" son vermediğini söyleyen Küçükkaya'nın "7 Mayıs 1924 Ruhu" başlığıyla (10 Eylül 2018) yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

ZORUNLU AÇIKLAMA VE TEŞEKKÜR

Emekçi hakları ve düşünce özgürlüğünden yana ilkelerinden ödün vermeyecek olan gazetemiz yönetimi çalışanlarıyla bir bütündür. Yeni gazete yönetimi, göreve başladığı birkaç günlük süreç içinde kimi çevrelerce yazılanın aksine hiçbir çalışanın iş akdine son vermemiştir.

Genel yayın ilkelerimiz çerçevesinde düşüncelerini özgürce açıklayan yazarlarıyla birlikte çalışmaktan onur duyacağını da duyurmuştur. Gazetemizde yazmakta olan kimi yazarlarımız kendi istekleriyle Cumhuriyet’ten ayrılmayı yeğlemişler ve sayfalarımızda yer verdiğimiz yazılarıyla okura veda etmişlerdir. Cumhuriyet ailesi olarak bugüne kadar verdikleri emekler için kendilerine teşekkür ederiz.

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar