GÜNDEM

Cumhuriyet'te sular durulmuyor! Üç isim daha gazeteden ayrıldı

Cumhuriyet gazetesinin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı’nda yönetim değişikliğinin ardından gazetedeki istifalar sürüyor.

Cumhuriyet'te sular durulmuyor! Üç isim daha gazeteden ayrıldı

Alev Coşkun’un, cuma günü yapılan toplantıda Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmesinin ardından Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği’ne Murat Sabuncu'nun yerine, Haber Koordinatörü Aykut Küçükkaya getirildi. Gazetenin yayın kurulunda da değişiklikler oldu.

Bu gelişmelerin ardından ilk olarak Yazı İşleri Müdürleri Bülent Özdoğan ve Faruk Eren görevden alındı.

Aydın Engin, Hakan Kara ve Çiğdem Toker, gazeteden ayrılıklarını duyurdu

Gazete yazarları arasındaki ilk istifa Aydın Aydıntaşbaş’tan geldi. Aydıntaşbaş istifa kararını dün "Cumhuriyet'teki dostların mağduriyeti ve verdiği demokrasi mücadelesi, altın harflerle tarihe geçmiştir. Ben de bundan sonra yazmamaya karar verdim" sözleriyle açıkladı.

Aydın Engin: Buraya kadarmış
Gazetenin İlhan Selçuk dönemindeki yazı işleri müdürlerinden olan Aydın Engin’in de bugün yazdığı bir yazı ile istifa etti. Engin, yazısında "Cumhuriyet de benim için buraya kadarmış” ifadesini kullandı.

Çiğdem Toker: Hoşça kalın
Gazetenin deneyimli ekonomi yazarlarından Çiğdem Toker de bugün yazdığı “Hoşça kalın” başlıklı yazısıyla istifa ettiğini duyurdu. Toker, veda yazısında "Yönetim değişikliğinin ardından ‘Atatürk’ün Cumhuriyet’i' başlığını taşıyan dünkü açıklamanın, her duruşmasını izlemeye çalıştığım ağır ceza yargılamasında, Cumhuriyet davası iddianamesindeki çizgi değişikliği suçlamasını hatırlatması üzüntümün nedenlerinden biri” dedi.

Hakan Kara: Kalmam mümkün değil
 Hakan Kara da artık gazete kalmasının mümkün olmadığını söylerken “Ama gazeteyi almaktan asla vazgeçmeyin” ifadesiyle istifa ettiğini köşesinden duyurdu.

Orhan Bursalı: İstifalar gözden geçirilmeli
Cumhuriyet yazarlarından Orhan Bursalı da bugün yazdığı köşe yazısında köşe komşusu Tayfun Atay'ın da istifa edeceğini belirtti. Bursalı, hem Toker hem de Atay'a 'kararlarını gözden geçirme' çağrısı yaptı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar