GÜNDEM

Cumhuriyet gazetesi iddianamesinde kim ne ile suçlandı?

Can Dündar için kaç yıl istendi?.. Ahmet Şık neyle suçlandı?.. Örgüt yöneticisi suçlaması kime yapıldı?.. Kime örgüt üyeliği suçlaması yapıldı?..

Cumhuriyet gazetesi iddianamesinde kim ne ile suçlandı?

Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileri hakkında hazırlanan iddianamede her sanık için değişik suçlardan ceza istendi...

Ahmet Şık hakkında ise hem PKK hem de DHKP-C propagandası suçlarından ayrı ayrı ceza talep edildi...

İşte Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerine istenen o cezalar:

ÖRGÜT ÜYESİ OLMADAN ÖRGÜT PROPAGANDASI

Şüpheliler Can Dündar, Mehmet Murat Sabuncu, Mehmet Kadri  Gürsel, Aydın Engin, Bülent Yener ve Günseli Özaltay'ın "silahlı terör örgütüne  üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme" suçundan ayrı ayrı 7,5 yıl 15 yıla  kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. 

PROPAGANDA VE GÜVENİ KÖTÜYE KULLANMA

Gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Mehmet Orhan Erinç ve Önder  Çelik'in "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme" ve  "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçlarından ayrı ayrı 11,5 yıldan 43  yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi...

9.5 YILDAN 29 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİLENLER

İddianamede, şüpheliler Bülent Utku, Hacı Musa Kart, Hakan Karasinir, Mustafa Kemal Güngör, Hikmet Aslan Çetinkaya'nın  "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme"  ve "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçlarından ayrı ayrı 9,5 yıldan 29 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması öngörüldü.

 AHMET ŞIK'A PKK VE DHKP-C'DEN CEZA İSTENDİ 

İddianamede, şüpheliler Güray Tekinöz ve Turhan Günay'ın "silahlı  terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme" ve "hizmet nedeniyle  güveni kötüye kullanma" suçlarından ayrı ayrı 8,5 yıldan 22 yıla kadar hapis  cezasına çarptırılması istendi. 

@jeansbiri'NİN SAHİBİNE ÖRGÜT YÖNETİCİLİĞİNDEN...

Twitter'daki "jeansbiri" hesabının sahibi Ahmet Kemal Aydoğdu'nun  "silahlı terör örgütünün yöneticisi olmak" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası...

İLHAN TANIR'A "ÖRGÜT ÜYELİĞİ"NDEN CEZA İSTENDİ

İddianamenin şüphelisi olan Cumhuriyet gazetesi eski Washington muhabiri İlhan Tanır'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15  yıla kadar hapis cezası istendi.

AHMET ŞIK'A PKK VE DHKP-C'DEN CEZA İSTENDİ

İddianamede, şüpheli Ahmet Şık'ın "PKK ve DHKP/C'' silahlı  terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etmek" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla  kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

KARARI İSTANBUL 27. AĞIR CEZA MAHKEMESİ VERECEK

Başsavcılıkça onaylanan iddianame, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesine  gönderildi. Mahkeme heyetinin, 15 gün içerisinde iddianameyi inceleyerek, reddine  veya kabulüne ilişkin bir karar vermesi bekleniyor. İddianamenin kabulü halinde  şüpheliler ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar