GÜNDEM

Cumhuriyet gazetesi davasının tek işlevi ne?..

Nagehan Alçı, Cumhuriyet ve Sözcü'ye açılan FETÖ davalarını eleştirip, "Hem Cumhuriyet hem de Sözcü operasyonlarının FETÖ ile mücadeleye zarar vermekten başka işlevi yok" dedi.

Cumhuriyet gazetesi davasının tek işlevi ne?..

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Cumhuriyet yazar ve yöneticileri ile Sözcü'den Gökmen Ulu ve Mediha Olgun'un tutuklu olmasına bir kez daha itiraz etti...

Cumhuriyet davasının son duruşmasında Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Akın Atalay ve Ahmet Şık'ın tahliye edilmemesini "yanlış" olarak niteleyen Nagehan Alçı, 25 Eylül'deki duruşmada bu yanlışın düzeltileceğini umduğunu yazdı...

"Aynı şekilde Sözcü’den Gökmen Ulu ve Mediha Olgun’un da tahliye edilmeleri hem adaletin hem Türkiye’nin yararına olacaktır" diyen Nagehan Alçı, "Hem Cumhuriyet hem de Sözcü operasyonlarının FETÖ ile mücadeleye zarar vermekten başka işlevi yok" dedi.

GÜLEN'İN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜYOR

"Yurtdışındaki FETÖ birimleri sürekli bu tür yanlış davaları kendi lehine propaganda amacıyla kullanıyor" diyen Nagehan Alçı, "Sözcü gibi, Cumhuriyet gibi, Büyükada gibi operasyonlar Fethullah Gülen’in ekmeğine yağ sürüyor ve Türkiye’nin imajına büyük zarar veriyor" ifadelerini kullandı. 

BAZI YETKİLİLER BENİ ELEŞTİRİYOR AMA!..

"Türkiye'nin FETÖ ile mücadelesine zarar verdiğini düşündüğüm bu yanlış davalara karşı tavır aldığım için bazı yetkililer beni eleştiriyor" diyen Nagehan Alçı şöyle devam etti: "Bana hep 'Eğer Cumhuriyet-Sözcü gibi odakların eline güç geçerse seni tutuklamaz, öldürürler. Senin gibi özgürlükçü, demokrat falan değiller, totaliter bunlar' diyorlar.

Cumhuriyet’in bir avukatının tam bu davaların başında beni hedef alan iftira dolu saldırılarını hatırlatıyorlar. Her seferinde, 'Eğer ben sadece benim gibi düşünenler için özgürlük isteyeceksem buna özgürlükçülük ve demokratlık denmez. Fikirlerine asla katılmadığım, hatta benden nefret eden insanların da haklarını ve özgürlüklerini sonuna kadar savunacağım ama onlarla gerekirse entelektüel planda savaşacağım' diye cevap veriyorum."

Nagehan Alçı'nın yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar