GÜNDEM

Cumhuriyet davası için seçilen tarihte feci numara çekilmiş!

Cumhuriyet gazetesi davasının ilk duruşması için 24 Temmuz Basın Bayramı'nın seçilmesinde bir bit yeniği olduğunu savunan Sevilay yılman, "Bu tarihle ilgili feci bir numara döndürülmüş bir yerlerde, bu kesin!" dedi...

Cumhuriyet davası için seçilen tarihte feci numara çekilmiş!

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, Cumhuriyet gazetesi davasının ilk duruşması için seçilen tarihte bir bit yeniği olduğunu belirtip Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e bu konuyu araştırması için çağrı yaptı...

Başta Kadri Gürsel olmak üzere Cumhuriyet davası sanıklarının tutuklanma nedeninin sırf FETÖ mensupları tarafından, ByLock kullanıcıları tarafından aranmaları ise bu davanın korkunç bir hukuki garabete örnek teşkil edeceğini savunan Sevilay Yılman, "Çünkü salt bu gerekçeyle bu insanlar tutuklandıysa o zaman hepimizin tutuklanması gerekiyor" dedi.

"SALİH TUNA YA DA HAŞMET BABAOĞLU'NU KAÇ BİN KEZ KEZ ARAMIŞLAR ACABA"

"Zira vakti zamanında her gazeteciyi arıyorlardı o insanlar" diyen Sevilay Yılman, "Sorun Sabah Gazetesi’nde yazan Salih Tuna’ya ya da Haşmet Babaoğlu’na... Acaba kaç bin kez aranmışlardır onlar da Kadri Gürsel’i arayanlar tarafından" ifadelerini kullandı.

Ardından Cumhuriyet davasının ilk duruşması için 24 Temmuz'un seçilmesine dikkat çeken Sevilay Yılman, 24 Temmuz'un Basın bayramı olduğunu hatırlatıp "Bu önemli davanın böyle bir günde başlatılmasını tesadüf görmüyorum ben" dedi.

FECİ BİR NUMARA DÖNDÜRÜLMÜŞ BİR YERLERDE...

"O tarih nasıl belirlendi, kim ya da kimler belirledi bilmiyorum ama bu tarihle ilgili feci bir numara döndürülmüş bir yerlerde, bu kesin! Ve döndürülen bu numara da karşılığını yeterince buldu." diyen Yılman şöyle devam etti: "Dün dış basından davayla ilgili haberlerin neredeyse tamamında kullanılan başlık aynen şöyleydi değerli okurlarım: Dünya Basın Bayramı’nda Türkiye’de gazetecilik yargılandı!”

ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL MUTLAKA SORGULAMALI

Sevilay Yılman yazısını da şöyle bitirdi:

"Tekrar ediyorum, kim ya da kimler belirledi bu duruşma gününü bilmiyorum ama Türkiye’yle, Türkiye’nin yönetimiyle, yönetenleriyle ilgili dalga geçilecek bu malzemenin nasıl oluştuğunun perde arkası HSYK ve çiçeği burnunda Adalet Bakanı’mız Abdülhamit Gül tarafından mutlaka sorgulanmalı! Bir bityeniği var o işin içinde..."

Sevilay Yılman'ın yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar