GÜNDEM

Cumhuriyet birinci sayfadan özür diledi

Cumhuriyet gazetesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Sedat Laçiner'den özür diledi: "Gazetecilik hatası yaptık.."

Cumhuriyet birinci sayfadan özür diledi
GAZETECİLER.COM - TRT'de katıldığı bir programda "Alevilik sapkınlıktır, Aleviler cennete gidemez" dediği iddia edilen Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Sedat Laçiner, bu iddialara tepki göstermiş ve "Böyle bir ifadem asla olmadı. Cumhuriyet ve Aydınlık beni hedef gösteriyor. Ölüm tehditleri alıyorum. Başıma bir şey gelirse sorumlusu Cumhuriyet ve Aydınlık'tır" demişti.

"HATA ETTİK ÖZÜR DİLERİZ"

DenemeCumartesi günü Alevi örgütlerinden Laçiner'in söylediği ileri sürülen o sözler için yorum alan ve konuyu manşetine taşıyan Cumhuriyey, bugün birinci sayfasından özür diledi.

İşte Laçiner'in açıklamasına yer veren gazetenin özür metni:

Özür ve açıklama

12 Ocak tarihli gazetemizde Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Sayın Sedat Laçiner’le ilgili öğeleri eksik bir haber yer aldı. Ale-vi örgütlerinin tepkilerine dayanılarak yapılan haberde eksik olan, Sayın Laçiner’in görüşlerine başvurulmamış olmasıdır ve bu önemli bir gazetecilik hatasıdır. Bu nedenle Sayın Laçiner’den ve okurlarımızdan özür diliyoruz.

Cumhuriyet

ÇOK OKUNANLAR