GÜNDEM

Cumhurbaşkanlığı YİK üyelerinin maaşı ne kadar? Mehmet Ali Şahin açıkladı

Mehmet Ali Şahin, kamuoyunda günlerdir tartışma konusu olan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyelerinin maaşlarının ne kadar olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı YİK üyelerinin maaşı ne kadar? Mehmet Ali Şahin açıkladı

Geçtiğimiz günlerde Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi olarak aldığı maaş medyanın gündemine yer almış, Arınç'ın ""Benim ne alacağımı ben düşünmüyorum ki nitekim bazı edepsizler bunun üzerine yorum yapsınlar. Milletvekili ne kadar alıyor, emeklisi ne kadar maaş alıyor seni ne ilgilendiriyor kardeşim?" sözleri tartışmalara neden olmuştu. 

Ahmet Hakan konuyla ilgili tepkisini Bülent Arınç'a "
İzninizle ben biraz “edepsizlik” yapacağım Bülent Arınç: Babanızdan harçlık alırsınız, kimseyi ilgilendirmez. Özel sektörde çalışırsınız, kimseyi ilgilendirmez. Ama milletten alıyorsanız milleti ilgilendirir Sayın Arınç!" demişti.


Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Mehmet Ali Şahin Habertürk TV ekranlarında yayınlanan "Kübra Par'la Açık ve Net" programına konuk oldu. Şahin, Kübra Par'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtlarken YİK üyelerinin aldığı maaşı da açıkladı.



Mehmet Ali Şahin, Bülent Arınç, Köksal Toptan, Cemil Çiçek, ile ANAP'lı eski Başkan Yıldırım Akbulut'un görev aldığı kurul üyelerinin 15 bin 130 lira maaş aldığı söyledi.

 Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu ile ilgili açıklamalarda bulunan Şahin, "İlk toplantımızı yaptık. Beklentilerini ifade ediyorlar. Çok iyi oldu diyorlar. İşte Türkiye'nin içinden geçtiği süreçte dışta ve içte Türkiye'yi sıkıntıya sokabilecek gelişmelerle ilgili şu konuların bu heyette görüşülerek şöyle bir tavır alınması daha uygun olur anlamında mektuplar alıyoruz. Yargıya intikal ettikten sonra bizimle ilgisi mümkün değil tabii." dedi.


"Cumhuriyet tarihinde böyle bir yapı ilk kez kuruldu"
Cumhuriyet tarihinde böyle bir yapının ilk kez kurulduğunu ifade eden Şahin sözlerine şöyle sürdürdü: "Yüksek İstişare Kurulu'nun görevi, Cumhurbaşkanımızın önemli gördüğü konularda farklı düşünceleri almak suretiyle daha isabetli karar vermeyi amaçladığını düşünüyorum. Türk milleti olarak bizim geçmişte, yönetimlerde, üst yönetimlerde bulunmuş kişiler, tecrübeli insanları bir araya getirerek böyle oluşum yapmışlar. Belki Cumhuriyet tarihinde böyle bir yapı ilk kez kuruldu. Mutlaka dikkat çekecektir, biz bundan rahatsızlık duymuyoruz." dedi.

"Cumhurbaşkanı belirledi, maaşlarımız 15 bin 130 lira"
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyelerinin maaşlarını Cumhurbaşkanı tarafından belirlendiği açıklayan Şahin, "İlk toplantımızda böyle bir şey konuşmadık, gündemimiz bu değildi. Bu kurumun çalışma usul ve esasları ne olacak, hangi zaman diliminde geleceğiz ve gündemi ne olacak, bunları konuştuk. Çıkan kararnamede kurulun usul ve esasları Cumhurbaşkanı'nca belirlenecek, yapılacak ödemeleri de ayrıca Cumhurbaşkanı belirleyecek diyor. Kendi takdiridir. Bizim bir talebimiz olmamıştır. 15 bin liradır. Biraz küsuratı var ama 15 bin 130 filan olması lazım. Milletvekillerinin maaşları zaten her zaman tartışılmıştır. Şu anda biz milletvekili değiliz ama eski Meclis Başkanı olarak bize ödenecek bir meblağ da kamuoyunun gündemine gelebilir, olumlu olumsuz sözler söylenebilir. Bunları da anlayışla karşılamak lazım." ifadelerini kullandı.

"Maaşımı yüksek lisans öğrencisine gönderiyorum"
Şahin, "Cumhurbaşkanımız böyle takdir etmiş. Ben bunu alıyorum, yurtdışında uluslararası ticaret hukuku alanında yüksek lisans yapan bir gencimize tamamını aktarıyorum. Kendime bir tek kuruş almadan oraya aktarıyorum. İlk maaşımı aldım ve aktardım. İlk toplantımızda sadece usul ve esaslarla ilgili toplantı yapıldı. Cumhurbaşkanımız dediler ki, konuşacağımız toplantıları sizlere gönderirsek siz de hazırlığınızı yaparsınız dedi. İç ve dış politikalarla ilgili hususlarda görüşlerimizi almak isteyebilir." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'nda (YİK) TBMM eski Başkanları da olan YİK üyeleri Bülent Arınç, Köksal Toptan, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin ile ANAP'lı eski Başkan Yıldırım Akbulut yer alıyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar