KULİS

CNN Türk Şirin Payzın'ın programına son mu verdi?

CNN Türk'te 360 Derece ve Ne oluyor isimli programları sunan gazeteci Şirin Payzın neden Cuma gününden beri ekranda değil?

CNN Türk Şirin Payzın'ın programına son mu verdi?
GAZETECİLER.COM (ÖZEL HABER) CNN Türk'te 360 Derece ve Ne oluyor isimli programları sunan gazeteci Şirin Payzın, kanal yönetimi tarafından gönderildi mi? Medya kulisleri dünden beri bu soruya yanıt arıyor.

Deneyimli televizyoncu Payzın, geçtiğimiz Cuma gününden beri CNN Türk ekranlarında görünmüyor. GAZETECİLER.COM o soruya yanıt aradı ve buldu. CNNTÜRK Genel Müdürü Barış Tünay, Şirin Payzın neden ekranlarda yok sorumuzu yanıtladı.

CNN TÜRK GENEL MÜDÜRÜ AÇIKLADI

Tünay, Şirin Payzın'ın programının yayından kaldırılmadığını açıkladı ve Payzın'ın "başka bir zamanlama yapılamadığı için" izne çıktığını söyledi. Gezi Parkı olayları ile izne çıkma arasında bir ilişiki olmadığının da altını çizen Tünay, "360 Derece ve Ne Oluyor,  Şirin Payzın'ın izin dönüşü aynen devam edecek" açıklamasını yaptı.

Tünay, rahatsızlığı nedeniyle Ahmet Hakan'ın da izne çıktığını, Payzın'ın yaz dönemi başlamadan dinlenmek istediğini ve kendilerinin de başka bir düzenleme yapamadıkları için Payzın'ın izne çıkma isteğini kabul ettiklerini de söyledi.

CUMA GÜNÜNDEN BERİ EKRANDA YOK

Taksim'de Gezi Parkı'nda başlayan ve dalga dalga tüm Türkiye'ye yayılan eylemler  CNN Türk'te günlerce yer bulamamıştı. Kanal "penguen belgeseli" yayınlayarak sessizliğini sürdürürken, Şirin Payzın hem 360 Derece hem de Ne oluyor programlarında olan biteni izleyicilerine aktarmaya çalışmış, her gün ekrana getirdiği konuklarıyla Taksim'de neler olduğu sorusuna yanıt aramıştı.

TAKSİM'DEN YAYIN YAPTI, GEZİ'NİN SESİNİ DUYURDU

Hatta öyle ki geçtiğimiz perşembe günü Payzın yayını Taksim'den yapmış, Cuma günü ise konuklarından biri olarak Taksim'de eylemcilerin içine olan yönetmen Ezel Akay'ı ekrana çıkarmıştı.

'Yeni muhalefetin sesleri'ne erkanda yer veren ve kanalda küçük bir 'nefes' olan Payzın'ı izlemek için dün televizyonlarını açanlar CNN Türk'ün yaptığı bir değişiklik ile karşılaştılar.

ANA HABER'İN SAATİ DEĞİŞTİ

Hergün saat 17:00'de başlayan ve 18:00'deki Anahaber'e kadar devam eden 360 Derece dün yayınlanmadı. Üstelik, Anahaber'i sunan meslektaşı Nevşin Mengü, bundan sonra Şirin Payzın'ın hazırlayıp sunduğu 360 Derece'nin yayınlanmayacağını "Merhaba, 17'de başlıyoruz artık ve 18'de de yine devam ediyoruz" diyerek örtük bir şekilde duyurdu.



CNN Türk'ün internet sitesinde de hızlı bir değişiklik ile Ana Haber'in saatini 17:00 olarak değiştirdi. Ancak daha önce Hafta İçi ve Hafta Sonu farklı saatlerde yayınlanan haber bülteninin saatinin değişmesi ilginç görüntülere yol açtı:

Deneme

İnternet sitesindeki bilgilere bakarsak iki program aynı anda ekranlara gelecek. Çünkü Payzın'ın sunduğu 360 Derece de saat 17'de başlıyor gibi görünüyor.

Deneme

ŞİRİN PAYZIN KİMDİR?
[page_end]
ŞİRİN PAYZIN KİMDİR?

CNN Türk'ün web sitesinde Şirin Payzın için yazılanlar şöyle:

"360 Derece’yi sunuyor ve programın editörü Kerem Şenel’le birlikte hazırlıyor. 360 Derece’de, iç ve dış politikadaki gelişmelere göre günün konusunu, konunun odağındaki isimle konuşuyor. 360 Derece, Türkiye’nin ve dünyanın nabzını tutuyor ve olayların ardındaki kişileri ekranın önüne taşıyor.

CNNTÜRK’ün kurulduğu 1999 yılında kıdemli diplomasi muhabiri olarak göreve başlayan Payzın, 2003-2006 arası Yeni Gün hafta sonu programını ve 2006-2007 sezonunda sabah kuşağını sundu. 2007-2009 arası Ana Haber bültenini sunan Payzın 2010’dan beri 360 Derece'yi hazırlıyor. Ayrıca "Ne Oluyor?" tartışma programında her konudaki farklı fikirleri bir araya getiriyor.

Şirin Payzın muhabir ve program yapımcısı olarak Pakistan’daki askeri darbe, İsrail’de intifada, İran’da seçimler, Irak savaşı, Lübnan ve Filistin’deki gelişmeler, Suriye ve AB zirvelerini, sıcak gelişmeleri yerinde izledi. Haber ve haber belgesel yaptı.

Irak Başbakan Yardımcısı Tarık Aziz Irak savaşı başlamadan son röportajını Şirin Payzın’a verdi. 1997’de dönemin Başbakan’ı Necmettin Erbakan’ın ziyareti sonrası Libya Lideri Muammer Kaddafi ile yaptığı özel röportajla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ”Yılın Röportajı” ödülünü kazandı.

2003 yılının Mart ayında başlayan, Irak Savaşı sırasında ise TRT adına İran’a giden ve buradan özel bir program hazırlayan Payzın, sadece dış politika alanındaki gelişmeleri değil iç siyaseti de yakından takip etti.

Namus cinayetlerini anlattığı “Hepsi Birer Güldünya” belgeseliyle “2004 Metin Göktepe Yılın Görüntülü Haber Ödülü”nü ve aynı yıl Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yılın televizyon röportajı ödülünü aldı.

1994-1999 yılları arasında  Ali Kırca ile ATV Ana haber kadrosunda diplomasi muhabirliği yaptı.

ATV ve Sabah Gazetesi adına özel röportajlar gerçekleştirdi.

Fransız haber kanalı TV 5'de yayınlanan "Kiosque" adlı haber programa yorumcu olarak da katılan Payzın, haber belgeseller hazırlamaya devam ediyor.

Yüksek öğrenimini Fransa, Ankara ve New York'ta tamamlayan Şirin Payzın, Fransızca ve İngilizce konuşuyor.

ÇOK OKUNANLAR