TV HABER

CNN 25 milyon dolarlık YouTube hesabını kapattı

ABD'li medya devi CNN 25 milyon dolar karşılığında satın aldığı YouTube hesabını kapatma kararı aldı.

CNN 25 milyon dolarlık YouTube hesabını kapattı

Dünyanın en büyük video platformu YouTube, gençlerin para kazanma aracı olurken bu durum milyonlarca doların kazanıldığı yeni bir mesleğin doğmasına da neden oluyor: YouTuber

Seyahat önerilerinden, oyun ve cihaz testlerine haberden komediye kadar on binlerce kanala ev sahipliği yapan YouTube kendi ünlülerini de yaratmayı başardı.
Bu isimlerden birisi de Beme isimli YouTube kanalını kuran Casey Neistat bu platform üzerinden yaptığı haber yayınları ile kısa sürede milyonlara ulaşmayı başarmıştı.

Bu başarının ardından ABD'li medya devi CNN, Casey Neistat tarfından kurulan video-haber platformu Beme'yi geçtiğimiz yıl 25 milyon dolar karşılığında satın almıştı.

Aynı Anlaşma kapsamında Neistat'ın Beme'deki sorumlulukları aynen devam edecek ve artık platform CNN için çalışacaktı. Ancak CNN'nin bu yatırımı beklediği sonucu vermedi. CNN söz konunus YouTube kanalını kapatma kararı aldı.

CNN, kapatma kararının ardından yaptığı resmi açıklamada Beme'nin 22 çalışanından bazılarının farklı departmanlara kaydırılacağını ancak bazılarının işlerini kaybedeceğini açıkladı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar