POLEMİK

Cüneyt Özdemir bu mesajı dava edecek mi?

Hanefi Avcı'nın tutuklanması ekranlar kadar sosyal medyayı da karıştırdı. Twitter alemi dün gece gazetecilerin hararetli tartışmasını seyretti.

Cüneyt Özdemir bu mesajı dava edecek mi?
GAZETECİLER.COM (ÖZEL) Sosyal medya hafta sonu ya da akşam dinlemeden her an erişilebilirliği ile kendi gündemini yaratıyor. Basın için hem haber hem de tartışma ortamı olan Twitter dün akşam saatlerinde oldukça hararetli bir tartışma ile gündeme geldi.

Hanefi Avcı'nın cemaati suçlayan kitabının yayınlanması ve ardından da Devrimci Karargah örgütüne yardım ve yataklık suçlaması ile tutuklanması sonucunda gazeteciler yeni bir saflaşmanın içine yuvarlandılar. Nedim Şener, Ruşen Çakır, Cüneyt Özdemir gibi isimler Hanefi Avcı'nın iddialarını dikkate almak gerektiğini savundukları için kullanılmak ve hatta Avcı ile beraber komplo hazırlamak ile suçlandılar. İşin ilginç yanı suçlayanlar da yine gazetecilerdi.

Dün akşam twitter'da Emre Uslu'nun attığı bir mesaj, Cüneyt Özdemir'in yanıtı, Önder Aytaç'ın cevabi mesajı... şeklinde gelişen ateşli tartışmalar sonrasında Özdemir önce Önder Aytaç'ı dava edeceğini açıkladı. Ardından da basın özgürlüğü için gazetecilerin Avrasya Maratonuna katılması teklifini getirdi.

İşte dün akşam yaşanan o hararetli tartışmanın çarpıcı mesjları...

Emre Uslu

"Bazi gazeteciler Avci'ya neden bu akdar destek veriyor?" a) Vefa icin b) Adalet savasi c) Cemaatle savas icin d) Baska bi is var?

Cüneyt Özdemir

*Önder Aytaç'dan sonra bazı gazetecilere yönelik bir operasyon haberini veren ikinci isim EMRE USLU. Bunları özellikle paylaşıyorum..

*Bu iki isim kendi düşüncelerine ters gazetecilere yönelik 'başka bir iş' şıkkıyla operasyon düzenleneceğini müjdeliyorlar. Not edelim...

* Önümüzdeki günlerde gazetecilere yönelik operasyonlar olursa bu notları unutmayalım.. Bi iki 'akademisyen' geleceği okuyor arkadaşlar..!

Önder Aytaç

* Tanrı askına her gun mesaj fax telefon mektup e-mail alıyorlar hanefi abı den neden? devrimcikararg

Cüneyt Özdemir

* Bu önder aytaç biraz önce beni devrimcikarargah iması ile suçladı yarın kendisine dava açıyorum. Hem maddi hem manevi. Bu kadar kolay mı bu

* Önder Aytaç gazetecilere yönelik bu operasyonun ya yöneticisi ya da parçası... Adamı eleştirdik ve devrimci karargahçı ilan edildik. Yuh be!

ÖZDEMİR'DEN NAZLI ILICAK'A SORU

Cüneyt Özdemir
ardından yaşanan süreçte Emre Uslu ve Önder Aytaç'a destek mesajı yazan Twitter'in annesi Nazlı Ilıcak'a şunları yazdı:

* @Notredamedesion Önder ve Emre bey'e destek çıkıyorsunuz amenna ! Ama başta Ruşen Çakır herkesi hedef göstermelerine hiç itirazınız yok mu?

* @Notredamedesion Önder bey biraz önce H.Avcı ile ilgili haber yaptığım için neredeyse Devrimci karargahcı ilan etti. Yok mu sahi itirazınız!

Nazlı Ilıcak ise Özdemir'e şöyle cevap verdi:

* @cuneytozdemir Sizin ve Ruşen'in dürüst gazeteciliginden şüphem yok. @onderaytac "kullanma" derken HA'nin amacını kastetmiş olabilir

* @cuneytozdemir Tartışmayı ilk andan itibaren takip edemedim. Ben bir olay tartışılırken meslekdaşlara çeşitli sıfatlar verilmesine karşıyım

Cüneyt Özdemir

* Türkiye'de her 7 yılda bir mazlumlarla mağdurlar yer değitiriyor.Biz namuslu ve vicdanlı gazetecilere de mazlumların haberini yapmak düşüyor

Nazlı Ilıcak

* @cuneytozdemir Yazdım ya.. siz dürüst bir gazetecisiniz .Ayrıca Avcıya sahip çıkabilirsiniz. Ona haksızlık yapıldığını da düşünebilirsiniz

* @cuneytozdemir Buna mukabil ben Fethulllah hocaya haksızlık yapıldıgını düşünüyorum Fethullahcı mıyım yoksa kullanılıyor muyum?

Cüneyt Özdemir

* @Notredamedesion Size katılıyorum ama bu arkadaşlar farklı düşünenlere operasyon yapılacağını ima ediyor. Bu sizi de rahatsız etmiyor mu?

* Şunu unutmayın her sancılı dönem bir testtir amenna! ama birgün herkesin ama herkesin namuslu gazetecilere ihtiyacı olur.. Ama herkesin...

AVRASYA MARATONUNA KATILALIM

* Bu gidişle haklarında yüzlerce adaletsiz dava açılan gazeteciler adına koşacağız Avrasya maratonunda. Nerede buluşuyoruz onu söyleyin!

* Mehemet Baransu,Mustafa Balbay, Nedim Şener,Şamil Tayyar ve diğerleri için de Avrasya maratonunda koşalım. Basın özgürlüğü için.Ne dersiniz

* Gelecek haftasonu Avrasya maratonunda basın özgürlüğü için koşuyor (veya yürüyoruz) İnsafsız davalar ve tutuklamalar için var mısınız?

* Afilli pankartlar ve tişörtler hazıryalayım, giyelim. BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ için yürüyüp koşalim. T-shirt slogan önerilerinizi bekliyorum..

* Düşüncelerine katılalım katılmayalım onlarca gazeteci gaddar davalarda yargılanıyor. Ses verelim. Basın özgürlüğü sizin özgürlüğünüzdür..

* Buradan bir çağrıda bulunuyorum Basın Özgürlüğü için gelin tüm gazetecilik örgütleri pazar günü bir araya gelip Asya'dan Avrupa'ya yürüyelim

* Siz gazeteciler! Hakkınızda açılan davalar, tutuklu meslektaşlarımız için gelin özgürlüklere yürüyelim. Avrasya maratonunda halkla karışalım

* Pazar günü halk koşusunda Avrasya maratonuda boğaz köprüsünü geçiyoruz hep beraber. 'Özgür Basın" sloganımız. Basını seven arkamdan gelsin!

ÇOK OKUNANLAR