GÜNDEM

Çizgi filmde "taciz" iddiasına TRT'den açıklama

TRT Çocuk, ekranların sevilen yapımlarından olan Maysa ve Bulut'ta bir havana taciz görüntüsünün yer aldığı iddiaları üzerine açıklama yaptı. TRT, iddialar için akıl dışı bir iftira nitelemesinde bulundu.

Çizgi filmde "taciz" iddiasına TRT'den açıklama

TRT Çocuk'un sevilen yapımlarından olan "Maysa ve Bulut" adlı çizgi filmde bir hayvana cinsel tacizde bulunulduğu yönündeki iddialara sert çıktı. TRT yönetimi iddialar için akıl dışı bir iftira nitelemesinde bulundu.

TRT Çocuk kanalında yayınlanan Maysa Ve Bulut isimli çizgi filmdeki görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. İddialara göre çizgi filmin bir sahnesinde obanın eşeğine bir erkeğin cinsel istismarda bulunduğu öne sürüldü. Görüntülerde ise filmin sağ köşesinde yer alan erkeğin, eşeğin arka bölümünde yer aldığı ve hareket ettiği görülüyor.

TRT'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İddiaların bazı ünlü hesaplar tarafından da paylaşılmasıyla birlikte TRT Çocuk etiketi twitter'ın en çok konuşulan konusu haline geldi. Bunun üzerine TRT Çocuk iddialarla ilgili bir açıklama yaparak iddialar için "akıl dışı bir iftira" nitelemesinde bulundu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bugün bazı sosyal medya hesaplarından bilinçli bir şekilde servis edilen TRT Çocuk kanalına dönük iftira dolu yayınlar üzerine aşağıdaki açıklamanın gereği doğmuştur.

TRT Çocuk kanalımızda yayınlanan Maysa ve Bulut isimli çizgi filminde yer alan fırtına sahnesinde herkes telaşla koşturarak zararı azaltmak için çaba harcarken, bir oba sakini de eşeğini korumak için ahıra götürmeye çalışmaktadır.

Rüzgardan ötürü sallanan şalvarın göründüğü bu sahne; hastalıklı bir zihnin ürünü olarak akıl dışı bir iftirayla yorumlanmıştır.

Maalesef bazı haber siteleri de bu hastalıklı zihniyetin maksatlarına ortak olarak TRT Çocuk kanalına yönelik büyük bir iftiraya yayınlarında yer vermişlerdir.Kendi sapık yaklaşımlarını; TRT Çocuk ve yörüklerin hayatının anlatıldığı ”Maysal ve Bulut" çizgi filmini de alet eden bu aşağılık iftirayı, bütün varlığımızla ve inancımızla reddediyoruz.

TRT Çocuk kanalına bu türden iftiralarla dil uzatmaya tevessül edenleri milletimiz huzurunda bir kez daha lanetlediğimizi tekrarlamak istiyoruz

Gerekli tüm yasal süreçlerin başlatıldığını kamuoyuna saygıyla duyururuz."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar