GÜNDEM

Çiftlik Bank soruşturmasında flaş gelişme iddianame hazırlandı

Çiftlik Bank soruşturmasından son dakika haberi geldi. 11 tutuklun 48 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Çiftlik Banka'ın CEO'su ise hala kaçak

Çiftlik Bank soruşturmasında flaş gelişme iddianame hazırlandı

Çiftlik Bank soruşturmasından son dakika haberi geldi 11 tutuklun 48 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Çiftlik Banka'ın CEO'su ise hala kaçak.

Hakkında iddianame hazırlanalar arasında firari CEO Mehmet Aydın da bulunuyor. 18 örgüt yöneticisi hakkında 4 ayrı suçtan 22 bin 580'er yıldan 75 bin 260'ar yıla kadar hapis cezası istendi.

Diğer 30 şüphelinin ise 13 yıla kadar hapsi isteniyor. Şüphelilere yöneltilen suçlamalar şöyle; "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma/Yönetme,
Bilişim Sistemlerini Araç Olarak Kullanma Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık ve Ticari Şirketlerin Faaliyeti Kapsamında Nitelikli Dolandırıcılık, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı, Değerlerini Aklama"

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Çiftlik Bank'a yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, sistem aracılığıyla 31 Temmuz 2016'dan bu yana 132 bin 222 katılımcıdan, 1 milyar 139 milyon 972 bin 622 lira toplandığı tespit edilmişti.

Paralarla yurtdışına kaçan, ’Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın son olarak lüks yaşamına dair görüntüler gelmişi.

Çiftlik Bank adı altında onbinlerce kişinin milyonlarca lira dolandırılmasına ilişkin soruşturmanın bir numaralı faili Mehmet Aydın, Kırmızı Bülten ile dünyanın dört bir yanında aranıyor. En son Uruguay ve Arjantin’de görünen Aydın’ın nerede olduğuna dair henüz bir iz yok.

Ancak daha önce medyaya yansın yurt dışı görüntülerinde Tosuncuk lakaplı Aydın'ın lüks bir yaşam sürdüğü biliniyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar