KİTAPLIK

CIA ve Hollywood ilişkisini anlamak için bu kitabı okuyun

Matbuat Yayın Grubu'nun yeni kitabı CIA ve Hollywood, yayınlanarak yeni kitaplar arasındaki yerini aldı.

CIA ve Hollywood ilişkisini anlamak için bu kitabı okuyun
Matbuat Yayın Grubu'nun yeni kitabı CIA ve Hollywood, yayınlanarak yeni kitaplar arasındaki yerini aldı.

CIA ve Hollywood arasındaki ilişkileri masaya yatıran ve bu ilişkiyi sadece sinemasal anlatım ve içerik yönüyle değil, yasal ve etik açılardan da sorgulayarak analiz eden kitap, Texas Christian University'de Film, TV ve Dijital Medya bölümünde Yardımcı Profesör olan Tricia Jenkins tarafından yazıldı.

CIA'in Hollywood'la olan ilişkisini, önemli sorulara yanıt vermeye çalışarak analiz eden kitap, American Library Association'a bağlı The Association of Collegeand Research Libraries yayını olan Choice Dergisi tarafından Outstanding Academic Title 2013 listesinde yer verilmeye layık görüldü.

Kitap CIA’in Hollywood’la olan ilişkisini, bir dizi önemli soruya yanıt vermeye çalışarak analiz ediyor. Bu sorulardan bazıları şunlar:

-CIA sinema endüstrisi içerisinde ne tür bir rol oynamaktadır?

-CIA hangi yapımlara ne amaçla etkide bulunmuştur?

-1990’larda Langley’i Hollywood ile ilgili kapalı-kapı politikasından vazgeçmesi için hangi olaylar harekete geçirmiştir?

-Emekli CIA ajanlarının eğlence endüstrisi içindeki rolünün Teşkilat’ın rolünden farkı nedir ve emekli ajanlar neden yoğun bir şekilde hükümetten sert eleştiriler almışlardır?

-Sinema ve televizyon Teşkilat’ı geleneksel olarak nasıl anlatmıştır? CIA ile Hollywood arasındaki ilişkinin (özellikle de bir demokraside) doğurduğu yasal ve etik meseleler nelerdir?

Bu kitapla yazar, CIA’in Hollywood’daki bugüne kadar büyük ölçüde gizli kalmış tarihini ortaya koyarak okurları güncel medyayı daha eleştirel bir şekilde tüketmeye teşvik ediyor ve modern dünyada hükümet ile eğlence endüstrisi arasındaki karmaşık ilişkiler üzerine yürüyen akademik tartışmaları ilerletmeyi amaçlıyor.

"YENİ BİR SİNEMA KİTABI İLE DEVAM EDECEĞİZ"

CIA ve Hollywood kitabını okuyuculara sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Matbuat Yayın Grubu’nun Yayın Yönetmeni Onur Yılmaz’ın, kitapla ilgili verdiği bilgiler şöyle:

“Hollywood gibi büyük bir endüstrinin, ülkesinin en tartışmalı istihbarat teşkilatı ile olan inişli çıkışlı ilişkileri, bu kitapta enine boyuna masaya yatırılıyor ve bilimsel bir çalışma olmasına karşılık bir roman gibi okunabilecek yazım özelliklerine sahip bulunuyor. Sinema Kitaplığı dizisinin ilk kitabı CIA ve Hollywood, sinema alanında çalışan bir başka bilim insanı Prof. Ertan Yılmaz tarafından çevrildi. Diziyi çok kısa sürede yeni bir sinema kitabı ile devam ettireceğiz.”



ÇOK OKUNANLAR