KİTAPLIK

CHP Nedim Şener'e sansürü Meclis'e taşıdı

CHP'li Kadir Gökmen Öğüt, İBB'nin Nedim Şener sansürünü Efkan Ala'ya sordu.

CHP Nedim Şener'e sansürü Meclis'e taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gazeteci yazar Nedim Şener'in "Hayırsever Terörist! Yasin El Kadı" isimli kitabının ilanı için reklam panolarında yer vermediği haberlerini Meclis'e taşıdı; İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Belediyenin söz konusu kitabının reklamını bilboardlara koymayı reddetme gerekçesinin kitabın siyasi içerikli olmasından mı kaynaklandığını soran Öğüt, "Bilboardlara ilan verme kriterleri nelerdir?" sorusunu yöneltti.

CHP'li Öğüt ayrıca, daha önce de İBB tarafından reddedilen kitap tanıtım ilanları olup olmadığını varsa hangileri olduğunu ve reddedilme gerekçelerini sordu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gazeteci yazar Nedim Şener'in "Hayırsever Terörist! Yasin El Kadı" isimli kitabının ilanı için reklam panolarında yer vermediği haberleri kamuoyuna yansımıştır.

Bu doğrultuda;

1) İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gazeteci Nedim Şener'in kaleme aldığı "Hayırsever Terörist! Yasin El Kadı" kitabının reklamını bilboardlara koymayı reddettiği doğru mudur? Doğru ise gerekçe kitabın siyasi içerikli olması mıdır?

2) Bilboardlara ilan verme kriterleri nelerdir?

3) Daha önce de İBB tarafından reddedilen kitap tanıtım ilanları var mıdır; varsa hangileridir; hangi gerekçelerle reddedilmiştir?

ÇOK OKUNANLAR