GÜNDEM

Cezalar artarsa Okan Bayülgen ne yapacak?

"Ben de yayınlanacak bu belgeseli bekliyorum. Arkadaşlarım çeşitli türlerin çiftleşmesi hakkında belgesel yapmaya çalıştılar fakat henüz National Geographic düzeyinde değiliz."

Cezalar artarsa Okan Bayülgen ne yapacak?
GAZETECİLER.COM - Haftanın 5 gecesi ekranda olan Okan Bayülgen, Milliyet Cadde'den Senem Aydın'a röportaj verdi ve yeni sezon projelerinden RTÜK cezalarına, yeni açılacak On8 TV'den gençlerle ilişkisine kadar birçok konuda merak edilenleri anlattı.

İşte o röportajdan çarpıcı satır başları:

-"Gelecek sene, nah beş program yaparım" dediniz. Seneye bizi yalnız mı bırakacaksınız?
Seneye başka şey yapacağım. Beş gece talk show yok! Zirvede kanal değiştirdiğim, çok sermayeli bir gruptan az sermayeli bir gruba geçtiğim halde, çok sermayeli grubu aratamayacak, hatta onların arzu edeceği kadar çok izlendi program. Dolayısıyla bu, şu anda medyada bir gösterge oldu. Ben büyük kanalların bittiğine ve artık daha çok içerik üreten adamların başarılı olacağı bir teknolojinin, dönemin geldiğine inanıyorum. Dolayısıyla bundan 10 yıl önce söylenen "Content is the king/İçerik, kraldır" lafı yaşanmaya başlandı. Bunlar yaşanırken dizilerle videoculuk yapan adamların nereye gideceğini ve bunun yanında içerik üreten adamların nereye gideceğini hep beraber göreceğiz.

- Ekran yasağı gelen 12-19 Nisan tarihleri arasındaki programlar yerine ne yayınlanacak?
RTÜK sanıyorum ki bir belgesel tavsiye edecek. Zebralar olabilir, aslanlar olabilir, mimariyle ilgili güzel belgeseller olabilir. Ben de yayınlanacak bu belgeseli bekliyorum. Arkadaşlarım çeşitli türlerin çiftleşmesi hakkında belgesel yapmaya çalıştılar fakat henüz National Geographic düzeyinde değiliz. Ama cezalar artarsa biz de Afrika steplerinde kaplanı, zürafayı takip etmeye başlayacağız.

- Sizce 'ideal' düzenleme nasıl olmalı?
Televizyonculuk yapmak...

- RTÜK'ün diziler konusundaki tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Türkiye'de bütün dizilerde herkes her türlü gayrimeşru ilişkiyi kuruyor. Tecavüz eleştiriliyor derken tecavüz seyrediliyor. Koca dayağı eleştiriliyor derken kocaların hepsi dayak atıyor. İnsanlar dizilerde şiddete, cinsel suçlara, tacize, hırsızlığa, mesleksizliğe, kabadayılığa, her türlü eğitimsizliğe heveslendiriliyor. Koskoca Osmanlı İmparatorluğu, 'Dallas' dizisine dönmüş, bu cezalandırılmıyor. Ben, cezalandırılsın diye söylemiyorum ama sadece biraz adalet.

- Haftanın beş günü ekrandasınız...
Hiçbir şovla, hiçbir televizyon programıyla karşılaştırılamayacak kadar hızlıyız. Haber merkezleri kadar hızlı mıyız? Hayır. Kimi haber programları kadar hızlı mıyız? Yarışıyoruz. Ama habercileri bir kenara ayırmak gerekiyor. Onların işleri hakikaten ağır, büyük sorumluluk isteyen işler. O kısımda çalışan herkese çok saygı duyuyorum. Onun dışında müzik, eğlence, sohbet falan gibi konularda hakikaten herkesten daha hızlı, daha zeki, daha çalışkanız.

- On8 TV (Gençlik Kanalı) yayın hayatına ne zaman başlayacak?
Bu konuda zaten şu anda TV8 içerisinde sıkıştırılmaktayım. Çünkü teknik malzeme geldi. Bütün sistem yeni ölçüm yapacak şirketin (TNS), ölçüme ne zaman başlayacağını bekliyor. Bu ölçümlerle beraber aslında bütün televizyonlar yollarına devam edecek.
ÇOK OKUNANLAR