KULİS

Cengiz Çandar'ın yeni adresi neresi oldu?

Cengiz Çandar, Mart ayında Radikal kapandığında, yalnızca Radikal'e değil mesleğe de veda ettiğini duyurmuştu. Yeni adresi bakın neresi oldu.

Cengiz Çandar'ın yeni adresi neresi oldu?
GAZETECİLER.COM - ÖZEL İÇERİK

Radikal gazetesinin basılı yayınına son vermesinin ardından online olarak yayınlanan 'radikal.com.tr'de 25 Mart günü yayın hayatını sonlandırmıştı. Radikal.com.tr için yazdığı son yazısında Cengiz Çandar, yalnızca Radikal'e değil mesleğe de veda ettiğini duyurmuştu.

Çandar o son yazısında şöyle yazmıştı:

40 YILLIK AKTİF GAZETECİLİK HAYATIM NOKTALANDI

Bu "veda yazısı" ile birlikte, 40 yıllık aktif gazetecilik hayatım da noktalanmış oluyor.

40 yıl sürmüş olan meslek hayatımın sona erdiğini, benim için simgesel anlamı olan bir günde öğrendim. Rahmetli babamın doğum günü, annemin ise ölüm günü olan günde.

Radikal'e yazımı yazmış ve göndermiştim ki, karım, "Radikal kapatılmış" dedi. Başımı kaldırıp baktım; o an "twitter"da okuduğunu söyledi şaşkınlık içinde.

"Olmaz öyle şey" demedim. Bir süredir öyle bir Türkiye'de yaşıyor olmuştuk ki, böyle bir şey de pekalâ mümkündü, benim bunu 40 yıllık meslek kariyerime hiç yakışmayacak bir biçimde öğrenmem de...

Nitekim, gerçekten de Radikal'in kapanmasına karar verilmiş."

RADİKAL'İN KANATILMASINDA BENİM YAZDIKLARIMIN DA PAYI VAR

Çandar, veda yazısından sonra ise başka bir gazeteden teklif gelmesinin mümkün olmadığını ilan etmiş ve Radikal'in kapanmasında kendi yazdıklarınını da rolü olduğunu ileri sürmüştü: 

“40 yıllık gazetecilik hayatımı noktalıyorum” cümlesinin dramatik olduğunun yazarken farkındaydım, ama aylardır düşündüğüm bir durumun gerçekleştiği duygusuna vardım.

Çünkü Radikal’in ömrünün uzun olmayacağının farkındaydım. O noktalandığı gün Türk medyasının genel durumunun beni kabul edecek halde olmadığını da görüyordum. “Hayatımı yazarak kazanan bir gazeteci olarak Radikal adındaki iş yerim kapandı ve filanca yerde mesleğime devam edeceğim” gibi bir durum yok.

Radikal kapandıktan sonra hiçbir yerden teklif gelmedi ve yazmayı düşüneceğim bir yer yok. Zaten, Radikal’in kapatılmasının sebeplerinden birinin benim orada yazmamla ilgili olduğu hissiyatındayım. Bu, yarı enformasyon, yarı duyumla doğrulandı..."

YENİ ADRESİ NERESİ OLDU

Çandar'ın yeni adresini ise Hürriyet yazarı Ertuğul Özkök ifşaa etti. Özkök, "FISILTILAR: OXFORD'DA BİR 'YOUNG TÜRK' HAREKETİ DOĞUYOR" başlıklı yazısında Çandar'ın İngiltere'de ders vermeye başlayacağını duyurdu.


ÇANDAR'IN AKADEMİK KARİYERİ

1997-1999 arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Orta Doğu tarihi ve Orta Doğu politikası dersleri veren Çandar, 1999-2000 yıllarını Washington'da ABD'nin önemli araştırma merkezlerinde geçirmişti.
Özkök şöyle yazdı:

Eski Radikal gazetesi yazarı Ezgi Başaran bir süredir gazeteciliğe ara verdi. İngiltere'nin Oxford şehrinde bir programı izliyor. Ayrıca Türkiye üzerine İngilizce bir kitap yazıyor.

Dün öğrendiğime göre Cengiz Çandar da sonbaharda Oxford Üniversitesi'nde ders vermeye başlıyormuş.Akıllı üniversite.

Ortadoğu sorununun bütün dünyayı allak bullak ettiği dönemde, en iyi Ortadoğu uzmanını kadrosuna katıyor.

Anlayacağınız Oxford'da güçlü bir "Genç Türk" hareketi doğuyor.

 

Cengiz Çandar son yazısını yazdı ve mesleğe veda etti

Cengiz Çandar: 'Radikal'in kapatılma nedenlerinden biri benim!'

ÇOK OKUNANLAR