GÜNDEM

Cem Uzan'a 80 milyonluk darbe

TMSF'nin yürüttüğü çalışma sonunda İsviçre, Cem Uzan’ın çeşitli hesaplarından bulunan paralardan TMSF’nin hesabına 80 milyon TL para aktardı.

Cem Uzan'a 80 milyonluk darbe

İsviçre makamları, TMSF'nin 10 yılı aşkın bir süredir yürüttüğü çalışma sonunda iş adamı Cem Uzan'ın hesaplarından 80 milyon lirayı TMSF'nin hesaplarına yatırdı. Önümüzdeki günlerde hesaplarla ilgili yeni gelişmelerin de yaşanabileceği belirtildi.

Batık İmar Bank nedeni ile, Uzan Grubu şirketlerine yönelik çalışma başlatan TMSF’nin yoğunlaştığı adreslerden biri İsviçre olmuştu. Uzan’ın İsviçre’deki bankalarında bulunan paralarına ilişkin çalışmalar için Adalet Bakanlığı, konu ile ilgili özel bir savcı görevlendirdi. Anılan savcı, sık sık İsviçre’ye giderek muhatapları ile görüştü.

80 MİLYON TL HESAPTA

Yürütülen görüşmeler sonrası bugün önemli bir sonuç alındığı öğrenildi. Uzan’ın İsviçre’de bulunan çeşitli hesaplarından bulunan paralardan TMSF’nin hesabına 80 milyon TL para aktarıldı. Konuya yakın bir kaynak, söz konusu hesaplara ilişkin yeni gelişmelerin de yaşanabileceğini aktardı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar