RÖPORTAJ

Cem Kurtoğlu: İngiliz ajanı olacaktı, Başbakan oldu!

13 Şubat’ta sinemaseverler ile buluşacak olan Kod Adı K.O.Z filminde dönemin Başbakanını Recep Tayyip Erdoğan’ı canlandıran usta oyuncu filmi için ilk kez konuştu.

Cem Kurtoğlu: İngiliz ajanı olacaktı, Başbakan oldu!

GAZETECİLER.COM-  Türkiye’nin ilk dijital Sinema Televizyon Dergisi Filmstudio’nun 11. Sayısı yayına girdi. Şubat sayısının kapağı olan Cem Kurtoğlu ile Filmstudio'dan Nihal İnal,13 Şubat’ta vizyona girecek olan Kod Adı Koz filmi ile ilgili konuştu.

‘CUMHURBAŞKANIMIZI CANLANDIRDIĞIM İÇİN GURUR DUYUYORUM’

13 Şubat’ta sinemaseverler ile buluşacak olan Kod Adı K.O.Z filminde dönemin Başbakanını Recep Tayyip Erdoğan’ı canlandıran usta oyuncu Cumhurbaşkanını televizyonda izleyerek rolüne hazırlandığını anlatan Kurtoğlu: “Ülkemizin yaşayan Cumhurbaşkanının Başbakanlık dönemini canlandırdığım için gurur duyuyorum” dedi.

Deneme

İNGİLİZ AJANI OLACAKTI BAŞBAKAN OLDU

Filmstudio: Kod Adı K.O.Z filmi teklifi size nasıl geldi? O süreci biraz anlatır mısınız?

Cem Kurtoğlu: Filmin Genel Koordinatörü eski arkadaşım. Kendisi aradı beni ve filmde İngiliz Ajanı rolünü oynamamı istediklerini söyledi. Ben de kabul ettim. Bir müddet sonra filmin Yapımcısı Uğur Yalçınkaya telefon açtı ve “Başbakan rolünü sizin oynamanızı istiyorum” dedi. Ben de, “benim için şereftir” diyerek kabul ettim.

HAKAN URAL VE HAZIM KÖRMÜKÇÜ DE KOD ADI K.O.Z.’DA

Filmstudio: Filmde başka kimler rol alıyor?

Cem Kurtoğlu: Hakan Ural, Günay Musayeva, Tolga Karel, Hazım Körmükçü, İskender Bağcılar, Yeşim Alıç, Yılmaz Gruda, Turgay Tanülkü, Murat Onuk, Seçil Şahin, Mehmet Çepiç, Remzi Evren ve kalabalık bir oyuncu kadrosu yer alıyor. 

DenemeBAŞBAKANI CANLANDIRMANIN AĞIRLIĞINI HİSSETTİM

Filmstudio: Başbakan rolüne nasıl hazırlandınız?

Cem Kurtoğlu: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı televizyonda izledim. Tavrını, el hareketlerini, yürüyüşünü, konuşmasını hepsini tek tek inceledim. Başbakanı canlandırmanın ağırlığı ve sorumluluğu ile oynadım.

KOD ADI K.O.Z ÇOK SERT BİR FİLM

Filmstudio: Biraz da filmden bahsedelim. Çekimler ne kadar sürdü, filmde neleri göreceğiz?

DenemeCem Kurtoğlu: Çekimlerimiz İstanbul ve İzmit illerinde 6 hafta içerisinde bitti. Kod Adı K.O.Z filmi yumuşak gözükse de çok sert bir film. Ben çok ses getireceğine eminim. Son bir yıl içerisinde dış güçlerin Türkiye içindeki etkisi ve Türkiye’de yaşanan olaylar işleniyor. Ayrıca senaryo çok yönlü, filmin içinde aşkta var, aile dramı da var. Kod Adı K.O.Z, seyircilerin izlerken ağlayacağı bir film oldu.

BAŞBAKANI SIFIR MAKYAJLA OYNADIM

Filmstudio: Başbakan’a benzemeniz için çok uğraşıldı mı?

Cem Kurtoğlu: Kesinlikle hayır. Neredeyse sıfır makyaj ile oynadım diyebilirim. Sadece pudra sürüldü. Bıyıklarımın şekli değiştirildi ve göz rengimiz uysun diye lens takıldı.

KOD ADI K.O.Z TÜRKİYE’DEKİ HER SİNEMADA

Filmstudio: Film Türkiye’de hangi sinemalarda gösterime girecek, filmin yurtdışı ayağı da olacak mı?

Cem Kurtoğlu: Filmimiz 850 kopyayla gösterime girecek. Türkiye’nin her sinemasında olacak.

AVRUPANIN 6 ŞEHRİNDE GALAMIZ YAPILACAK

Film vizyona girmeden önce İstanbul’da yapılacak galanın akabinde Şubat ayının 20’sinden sonra da aralarında Berlin, Amsterdam, Brüksel, Bakü olmak üzere Avrupa’da 6 şehirde galamız yapılacak.

SAYIN CUMHURBAŞKANI’NIN FİLMİ BEĞENMESİ ÖNEMLİ

Filmstudio: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan galaya gelir mi ya da filmi izler mi?

DenemeCem Kurtoğlu: Galaya gelip bize onur verir mi bilmiyorum ama izleyeceğini düşünüyorum. Kendisinin izledikten sonra beğenip beğenmemesi benim için çok önemli. İnşaallah beğenir.

ERDOĞAN’I CANLANDIRDIĞIM İÇİN TEPKİ ALDIM

Filmstudio: Başbakan rolünü oynadığınız için farklı kesimlerden tepki aldınız mı?

Cem Kurtoğlu: Evet aldım. Ama ben sanatçıyım; vatanıma, milletime, bayrağıma, şerefime ve aileme zarar vermeyecek her türlü rolü oynarım. Kaldı ki Başbakan rolüne hayat vermek onurdur, şereftir benim için.

OĞLUMLA OYNADIĞIM İLK PROJE

Filmde ufak bir rolü oğlum Mert Kurtoğlu canlandırıyor. Aileden gelen bir oyunculuk kökenimiz var. Babam Haluk Kurtoğlu da Türkiye’deki önemli oyunculardandı. Oğlum da oyunculuk eğitimi alıyor ve bizim yolumuzdan ilerliyor. Oğlumla oynadığım ilk proje olmasının tadı da bir başka benim için.

HABER: NİHAN İNAL FOTOĞRAF: TOLGA YALÇIN

ÇOK OKUNANLAR