MEDYA KÖŞESİ

Cem Küçük'ten çok konuşulacak yazı: Devamı gelecek! Osman Kavala ve Emin Çölaşan gibi...

Türkiye yazarı Cem Küçük, Gezi darbe kalkışmasını desteklemiş ve kışkırtmış gazetecilerin hepsinin önümüzdeki süreç içinde Osman Kavala ve Emin Çölaşan gibi yargılanacağını söyledi.

Cem Küçük'ten çok konuşulacak yazı: Devamı gelecek! Osman Kavala ve Emin Çölaşan gibi...

Osman Kavala iddianemesinin devamının geleceğini iddia eden Türkiye yazarı Cem Küçük, soruşturmanın sürdüğünü ifade etti.

Küçük, "Hükûmeti ortadan kaldırmaya teşebbüs, mala zarar verme, nitelikli mala zarar verme, tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi, ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme, ateşli silahlar kanununa muhalefet, nitelikli yağma, nitelikli yaralama, kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanununa muhalefetle suçlanacak Gezi kalkışmacısı sözde gazeteciler. 657 sayfalık bu iddianame gibi daha yeni iddianameler de gelecek." ifadelerini kullandı. 

Terör, yapanın ve darbe teşebbüsünü kalemiyle destekleyenlerin yanına kâr kalmayacağını söyleyen Küçük, "Tüm milliyetçi-muhafazakâr yurttaşlarımız müsterih olsun. "dedi.

Gezi terörizmi ve Kavala-Odatv ilişkisi

Baştan sona Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti’ni devirmeye teşebbüs anlamı taşıyan Gezi terörist kalkışmasına ilişkin soruşturmanın ilk aşaması tamamlandı. Fakat tüm Türk medyası bilmelidir ki, Gezi kalkışmasına ilişkin yeni davalar da açılacaktır. Özellikle Gezi kalkışmasının medya ayağıyla ilgili de detaylı bir soruşturma hâlen sürmektedir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcımız İrfan Fidan ve Çağlayan’daki kahraman savcılarımız Gezi kalkışmasını bir darbe teşebbüsü olarak tanımlamaktadır. Hukuki olarak bu tanımın doğru olduğu açıktır.
Dolayısıyla Gezi darbe kalkışmasını alenen desteklemiş ve kışkırtmış ne kadar gazeteci varsa önümüzdeki süreç içinde tıpkı Osman Kavala gibi, tıpkı Emin Çölaşan gibi yargılanacaktır. Bu gazetecilerin adı ve soyadı ne olursa olsun, yargılanmaktan kurtulma imkânlarının olmadığını sayın savcılarımız ifade etmektedir. Zaten dikkat edin Kavala tutuklanınca bütün Gezi terörizmini desteklemiş gazeteciler korktu. Hatta Odatv örgütünün başı olan Gezi kalkışmacısı Soner Yalçın’ın Kavala tutuklandıktan sonra palamarları topladığı ve yurt dışına kaçtığı bilinen bir gerçektir. O dönem korku ve panik ile Soner Yalçın köşe yazmayı da bırakmıştı.
Fakat Osman Kavala ile irtibatlı-iltisaklı Soner Yalçın emrindeki tetikçisi Oray Eğin’e Kavala’yı ölümüne savunan tetikçi yazılar yazdırttı Habertürk gazetesinde. Kaç tane yazdı ben sayısını unuttum. Normalde Yalçın ve emir eri Eğin, Kavala’nın kankası Ahmet Altan gibi adamların tutuklanmasını hep desteklediler. Fakat iş Kavala’nın tutuklanmasına gelince korkudan dudakları uçukladı. Çünkü Kavala ile Soner Yalçın arasında tespit edilen ciddi bağlantılar vardı. İdeolojik yapıları farklı olabilir ama bu adamların hepsinin hedefi ortak: Başkan Erdoğan’ı darbe ya da sokak eylemleri vasıtasıyla devirmek!..
Zaten o yüzden hakkında ağırlaştırılmış müebbet istenen Osman Kavala ve Soros çetesi de, Soner Yalçın ve Sözcü-Odatv çetesi de Gezi kalkışmasının ortak aktörlerindendi. Hepsi birden Gezi darbesini ve 17-25 Aralık darbesini desteklediler. Bunların hepsiyle ilgili savcılarımız sonuna kadar doğru bir mücadele içindedir. Her gerçek milliyetçi ve muhafazakâr bu kahraman savcılarımızı desteklemelidir. Bu arada herkes Soner Yalçın-Oray Eğin arasındaki ilişkiyi biliyordu. Eğin’in Odatv yalan haberlerinin önemli kısmının stenografi olduğu biliniyordu ama geçenlerde Soner Yalçın da Oray Eğin ile ilişkisini itiraf etti yazısında. Oysa Oray Eğin, Kenan Tekdağ’a, “Soner Yalçın ve Odatv ile hiç ilişkim kalmadı. Onlarla görüşmüyorum” diye yalan söylüyordu. Bu adamlar peynir ekmek gibi yalan söylerler ve sonra da böyle kendi kendilerini ele verirler. Hem Gezi kalkışmasını hem 17-25 Aralık darbesini destekledikleri için hukuk hepsine hesap soracak.
Dediğim Osman Kavala iddianamesinin devamı gelecek. Soruşturma sürüyor. Hükûmeti ortadan kaldırmaya teşebbüs, mala zarar verme, nitelikli mala zarar verme, tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi, ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme, ateşli silahlar kanununa muhalefet, nitelikli yağma, nitelikli yaralama, kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanununa muhalefetle suçlanacak Gezi kalkışmacısı sözde gazeteciler. 657 sayfalık bu iddianame gibi daha yeni iddianameler de gelecek.
Tüm milliyetçi-muhafazakâr yurttaşlarımız müsterih olsun. Asla terör, yapanın ve darbe teşebbüsünü kalemiyle destekleyenlerin yanına kâr kalmayacak.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar