MEDYA KÖŞESİ

Cem Küçük'ten olay iddia: Güle güle desinler yoksa...

Türkiye yazarı Cem Küçük, "Öz eleştiri yapması gereken başkaları da var" başlıklı yazısında "Başarısız siyasetçinin istifası isteniyor da hiçbir öngörüsü çıkmayan gazeteci ve akademisyenlerden niye öz eleştiri istenmiyor?" diye sordu.

Cem Küçük'ten olay iddia: Güle güle desinler yoksa...

Türkiye yazarı Cem Küçük bugün yine çok dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Son beş yılda medyadan, akademiden çok kişinin tasfiye olduğuna dikkat çeken Küçük, son kalıntıların yakında tasfiye olacağını iddia etti. "Muhaliflerin devrelerini yakan da işte bu akademisyen ve gazeteciler" diyen Küçük, "Bakın göreceksiniz birkaç hafta sonra Türk siyasetini ve toplumu izah edemeyen bu güruh çok bilmiş edasında yine saçmalamaya başlayacaklar. Kesin bilgi yayalım. Muhalif seçmenler kendilerini yanıltan bu isimlere de güle güle desinler. Yoksa daha çok ağlarlar." ifadelerini kullandı.

Medya, akademisyenler ve anketçiler

Başarısız siyasetçinin istifası isteniyor da hiçbir öngörüsü çıkmayan gazeteci ve akademisyenlerden niye öz eleştiri istenmiyor? "MHP barajı geçsin, ne dilersen dile benden" diyenler uzun bir tatile çıksın.
Cumhurbaşkanlığı seçimleri kesin 2. tura kalıyor, ilk turda asla bitmez diyenler halkı zerre tanımamışlar. Temennilerinizi tespit diye yaza yaza geldiğiniz durum budur. Gezi'den beri hiçbir öngörüsü çıkmayan, Erdoğan yönetemez diyenler aradan beş yıl geçti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkeyi beş yıl daha yönetecek. Onurunuzla istifa edin diyeceğim ama biliyorum etmezsiniz. Son beş yılda medyadan, akademiden çok kişi tasfiye oldu. Kimi içeri girdi, kimi kaçtı, kimi marjinal medyaya kaydı kimi de meczup oldu. Son kalıntılar da yakında tasfiye olacak.
Muhaliflerin devrelerini yakan da işte bu akademisyen ve gazeteciler. İnsan biraz temkinli olur. Sizlerin yüzünden bazıları şizofren oldu. "Nası ya" moduna geldiler. Delirme noktasındalar. O yüzden Erol Göka ve Kemal Sayar ofislerini açık tutsunlar, tatile çıkmasınlar. Bu ara tedavi için gelecek çok kişi olur. Şaka değil gerçek söylüyorum.
Bakın göreceksiniz birkaç hafta sonra Türk siyasetini ve toplumu izah edemeyen bu güruh çok bilmiş edasında yine saçmalamaya başlayacaklar. Kesin bilgi yayalım. Muhalif seçmenler kendilerini yanıltan bu isimlere de güle güle desinler. Yoksa daha çok ağlarlar.
Son sözüm de anketçilere. Referandumda ciddi yanıldı diye Adil Gür'e yüklenenler olmuştu. Bu seçimlerde ciddi saçmalayan anketçilerin uzun bir tatile çıkmaları şart...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar