MEDYA KÖŞESİ

Cem Küçük'ten olay Fatih Altaylı iddiası!

Türkiye yazarı Cem Küçük, Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın 17-25 Aralık FETÖ darbe teşebbüsünün başarıya ulaşması için elinden geleni yaptığını iddia etti.

Cem Küçük'ten olay Fatih Altaylı iddiası!

Türkiye yazarı Cem Küçük, " FETÖ’ye üye olmamakla birlikte FETÖ’ye yardımın somut örneği" başlıklı yazısında Fatih Altalı'ya yüklendi. Küçük, Ahmet Hakan hakkında öne sürdüğü iddianın Fatih Altaylı için de geçerli olduğunu savundu.

"Fatih Altaylı 2015’te göstere göstere, bilerek ve isteyerek FETÖ’ye yardım ve yataklık ediyordu." diyen yazar, Altaylı'nın geçmişte verdiği ropörtajı köşesine taşıdı. Küçük, "Fatih Altaylı tıpkı Emin Çölaşan ve Ahmet Hakan gibi FETÖ’ye üye olmamakla beraber FETÖ’ye yardım ve yataklık suçunu işliyor. Her şey açık. Tüm milletimiz müsterih olsun. Adalet yerini bulacaktır. DEVLET ve savcılarımız sonuna kadar kararlıdır." ifadelerini kullandı.

FETÖ’ye üye olmamakla birlikte FETÖ’ye yardımın somut örneği

Geçen yazımda somut yazı örnekleriyle Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’ın 17-25 Aralık FETÖ darbe teşebbüsüne nasıl yardım ve yataklık ettiğini kanıtlamıştım. 17-25 Aralık darbe sürecinde FETÖ’ye üye olmamakla birlikte FETÖ’ye yardım ve yataklık suçunu sadece Ahmet Hakan Coşkun da işlememişti. Tıpkı Emin Çölaşan ve Ahmet Hakan gibi 17-25 Aralık FETÖ darbe teşebbüsünün başarıya ulaşması için elinden ne gelirse yapanların başında Habertürk yazarı Fatih Altaylı geliyordu.

DEVLET tarafından “paralel yapı”nın kırmızı kitaba girdiği bir dönemde yani 27 Ocak 2015 tarihinde Altaylı, FETÖ mevkutesi Aksiyon’a, Fetullahçı terörist Cemal Kalyoncu’ya bir röportaj vermişti. Nerdeyse baştan sona suç içeren korkunç bir röportajdı bu. 2015 gibi bir tarihte eğer hâlâ Fetullahçılardan yana bir tavrınız varsa bu çok açık suçtur TCK’ya göre. Fatih Altaylı ise 2015’te göstere göstere, bilerek ve isteyerek FETÖ’ye yardım ve yataklık ediyordu. 14 Aralık 2014’te şu an İstanbul Cumhuriyet Başsavcımız olan İrfan Fidan gibi kahraman savcılarımız Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca gibi teröristlerin peşine düşmüştü. İşte bu röportajda Altaylı, 14 Aralık 2014 operasyonunda çok açıkça Fetullahçılara zulmedildiğini düşünüyor ve FETÖ’ye açıkça destek veriyor. Okuyalım:
“-14 Aralık'ın ne anlama geldiğini siz çok iyi anlıyorsunuz o zaman.
-Benim kadar kimse iyi anlayamaz.
-Nasıl bakıyorsunuz 14 Aralık'a?
-Hatırlarsınız, 14 Aralık daha ortalıkta yokken, yazılarım ortada, Bank Asya'ya el konmak isteneceğini ilk ben yazdım. 'Torba Yasa'nın cemaate yakın olduğu söylenen medyaya ve dershanelere el koymak maksatlı yapıldığını ilk ben söyledim. Kimse bunları konuşmuyordu o zaman. Ama bunca yıldır siyaseti takip ettiğim için ve hangi adımın sonrasında neyin geleceğini tahmin ettiğim için. Mesela bunları söyledikten sonra baktık ki hakikaten doğruymuş, niyet oymuş...”
Gördüğünüz gibi Altaylı açıkça Fetullahçı teröristlerin başına geleceklerden ötürü ilk kez kendisinin uyarılarda bulunduğunu gururla anlatıyor. Fetullahçılara yaranmak için FETÖ’nün bankasına devletin el koymasının yanlış olacağını söylüyor. Tam anlamıyla FETÖ’ye yardım ve yataklık durumu.
Söyleşiyi okumaya devam edelim:
“-Peki, büyük çoğunluk niye cemaate yapılan zulme sessiz? Neredeyse 'oh olsun' diyen de var…
-Ben hayatımda kimseye oh olsun demedim. Ben kin gütmem. Cemaate oh olsun hiç demem...”
Şimdi de Fatih Altaylı’nın yakın dostu Ekrem Dumanlı’nın Ekim 2015’te Samanyolu TV’ye çıktığında “Sevgili Fatih Altaylı”sına referans vererek nasıl FETÖ propagandası yaptığına bakalım:
“Benim gazeteme 'paralel' diyene ben de 'paralelin daniskası sensin' derim. Çünkü paralel dedikleri şey nedir kardeşim? Suçsa bunun tanımı nedir? Bu hukuki bir tabir değildir. Olsa olsa siyasi bir tabirdir. Siyasi tanımlamalar üzerinden hukuk işletilemez. Ama gel gör ki, ülkenin çivisi çıkmış. Bir tane hâkim sevgili Fatih Altaylı'ya ‘500 bin adamı tutuklayabiliriz” dedi. 12 Eylül mü oldu? Memlekette cemseler dolaşıyor da bizim mi haberimiz yok? Bu nasıl hukuk dışı bir mantık ve anlayıştır...”
Görüyor musunuz Ekrem Dumanlı-Fatih Altaylı arası tuhaf ilişkileri? Altaylı’ya sözde bir hâkimimiz “500 bin adam tutuklayacağız” demiş. Altaylı da tam bir “muhbir” triplerinde arayıp bu “bilgi”yi terörist Dumanlı’ya aktarıyor. “Sevgili Fatih Altaylı”sının uyarısını da terörist Ekrem herkese duyuruyor.
Hiç lafı uzatmaya gerek yok. İrfan Fidan gibi kahraman savcılarımız kelle koltukta FETÖ ile mücadele ederken Fatih Altaylı tıpkı Emin Çölaşan ve Ahmet Hakan gibi FETÖ’ye üye olmamakla beraber FETÖ’ye yardım ve yataklık suçunu işliyor. Her şey açık. Tüm milletimiz müsterih olsun. Adalet yerini bulacaktır. DEVLET ve savcılarımız sonuna kadar kararlıdır.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar