MEDYA KÖŞESİ

Cem Küçük: Gazetecilerin bu olayla ilgili çok soru sorması lazım

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, medyada bir avuç gazeteci dışından İranlı uyuşturucu Baronu Zindaşti ile ilgili olayları sorgulayan kimsenin olmadığına dikkat çekti.

Cem Küçük: Gazetecilerin bu olayla ilgili çok soru sorması lazım

Ekim 2018’de kendisine yöneltilen üzerine atılı cinayet suçlarında azmettirici olduğuna dair suçmalardan yeterli delil olmadığı gerekçesiyle tahliye edilen Zindaşti, yurt dışına kaçmıştı. 

Cem Küçük bugün Zindaşti ile ilgili iddiaları köşesine taşıyarak "Soruşturma savcısı itirazda bulundu ama 3 saat içinde Zindaşti soluğu yurt dışında aldı. Onu tahliye eden hâkim önce Küçükçekmece Adliyesi'ne, oradan Erzurum Adliyesi’ne atandı. Zindaşti gibi kritik bir kişiyi niçin bıraktığı o hâkime sorulmadı. Medyada bir avuç gazeteci dışında olayı sorgulayan yok. Merak eden de yok." ifadesini kullandı. 

İŞTE CEM KÜÇÜK'ÜN O YAZISI

Türkiye kamuoyunda geçen sene ekim ayına kadar kimse İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti adını bilmiyordu. Duyan bir elin parmaklarını geçmezdi. 6 Nisan 2018’de Büyükçekmece’de Zindaşti ve üç adamı tutuklandı. 19 Ekim 2018’de kendisine yöneltilen üzerine atılı cinayet suçlarında azmettirici olduğuna dair yeterli delil yoktur gerekçesiyle gece 23.30’da tahliye edildi. 


Soruşturma savcısı itirazda bulundu ama 3 saat içinde Zindaşti soluğu yurt dışında aldı. Onu tahliye eden hâkim önce Küçükçekmece Adliyesi'ne, oradan Erzurum Adliyesi’ne atandı. Zindaşti gibi kritik bir kişiyi niçin bıraktığı o hâkime sorulmadı. Medyada bir avuç gazeteci dışında olayı sorgulayan yok. Merak eden de yok.

Neden mi? Çünkü geçtiğimiz pazar Zindaşti’nin kızı ve damadının öldürülmesinde azmettirici olarak aranan İlhan Ünğan eşi ve 7 yaşındaki oğlunun gözü önünde Bağdat Caddesi’nde öldürüldü. Kendisi de uyuşturucu kaçakçısı olan İlhan Ünğan kırmızı bültenle aranan biriydi. Ama ne hikmetse elini kolunu sallayarak Bağdat Caddesi’nde gezebiliyordu. Üstelik daha önce de adliyeye gidip öldürülebilirim diye şikâyette bulunmuş.

Gelelim olaylar silsilesinin nasıl buraya geldiğine... 26 Eylül 2014’te Büyükçekmece’de lüks bir cip iki kişi tarafından tarandı ve araçta bulunan Zindaşti’nin kızı Arzu Şerifi Zindaşti ve Zindaşti’nin yeğeni Devrim Öztunç öldürüldü. Bu olayın ardından Zindaşti Emniyet Müdürlüğü’ne verdiği ifadesinde, “Emniyete bilgi verdim. Uluslararası bir uyuşturucu kaçakçılığı şebekesi var. Bunlar dünyanın her yerinde at koşturuyorlar. Daha önce tehdit aldım. Çocuklara bir şey yapacaklarını zannetmiyordum. Hedef bendim” dedi.

Bu saldırıyı Ünğan kardeşler ve Çetin Koç’un talimatıyla gerçekleştiren Hacı Osman Sezen ve Turgay Akar 22 Aralık 2014’te Küçükçekmece’de bir restoranda öldürüldü. İddiaya göre bu cinayetlerin emrini veren Zindaşti’ydi. Kırmızı bülten ile aranan Zindaşti cinayeti azmettiricilerinden Orhan Ünğan, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı ile Hollanda polisinin ortak operasyonu sonucu 25 Ağustos 2015’te Hollanda Amsterdam’da yakalandı. Türkiye’ye iade edilen Ünğan, 25 Mart 2016’da Arzu Şerifi Zindaşti ve Devrim Öztunç’un öldürülmesine ilişkin davada “tasarlayarak kişiyi öldürme suçuna azmettirmek” suçundan tutuklandı.

Arada öldürülen başkaları da oldu. Zindaşti cinayetinin azmettiricisi Orhan Ünğan’ın avukatı Kudbettin Kaya 1 Kasım 2017’de Yeşilköy’de bir restoranda öldürüldü. Kudbettin Kaya öldürülebileceğini de mahkemede söylemişti.
Bu kadar kritik öneme haiz Zindaşti bir gece ansızın mahkeme eliyle bırakılıyor ve peşinden cinayetler de işleniyor. Olayı bir avuç gazeteci dışında sorgulayan da yok. Zindaşti olayından çok pis kokular geliyor. Acaba bu olayı bütün detaylarıyla bilen biri bizi aydınlatabilir mi?

Bilmediğimiz başka şeyler var mı, onu zamanla anlarız. Ama Zindaşti olayını aydınlatmak herkesin boynunun borcu. Olayı örtbas etmek isteyenler varsa onların da yakasına hukuken yapışmak şart. Gazeteci arkadaşların bu olayla ilgili daha çok soru sorması gerekir. Mesela İlhan Ünğan kırmızı bültenle arandığı hâlde, abisi Orhan Ünğan cezaevindeyken bu adam nasıl tutuklanmadı? Kim korudu İlhan Ünğan’ı ve infaz edilmesine yol verdi?

Ve en önemlisi Zindaşti’yi koruyan birileri mi var? Hadi tahliye edildi. Peki onu koruyanlar Zindaşti’ye hemen kaç mı dedi? Bu soruların cevabını er ya da geç alacağız.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum