RÖPORTAJ

Cem Garipoğlu cezaevinden anlattı

Kız arkadaşı Münevver Karabulut'un başını testereyle keserek öldüren Cem Garipoğlu cezaevinden Habertürk'e röportaj verdi.

Cem Garipoğlu cezaevinden anlattı
GAZETECİLER.COM - 17 yaşındaki kız arkadaşı Münevver Karabulut'u, kafasını testere ile keserek öldüren Cem Garipoğlu 24 yıl hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından cezaevinde Habertürk'ün sorularını yanıtladı.


GAZETECİLER.COM DİYOR Kİ...

Habertürk gazetesi Cem Garipoğlu'nun işlediği hunharca cinayetin ardından yaptığı haberler ile en çok tartışılan gazetelerin başında geliyordu. "İşte O Kanlı Testere" başlıklı manşetiyle güvenlik kamerasından cinayet aletinin görüntüsünü okurları ile paylaşan Fatih Altatylı, bugün gerçekten ciddi habercilik örneği ile merak edilen sorulara yanıt aradı. Yasemin Güneri röportajı o testere fotoğrafını unutturacak bir haber başarısı.

Ancak cezaevindeki bir "katil" ile röportaj yaparken ona "yaşam öykünü yazalım" teklifi yapmayı biz anlamlandıramadık.

Hele bu teklifi o röportajın içinde kullanmak ne diyelim garibimize gitti.
Ajans Haber Türk muhabiri Yasemin Güneri'nin sorularını yanıtlayan Garipoğlu "cezaevinde geçireceği yılları iyi değerlendirmeye çalıştığını" söyledi.
Bir yandan üniversite sınavlarına hazırlandığını ve hukuk okumak istediğini ifade eden Garipoğlu şöyle konuştu:

ÇİN'DE HUKUK OKUYACAK

"Buradan tahliye olduktan sonra Çin'e gidip uluslararası hukuk okumak istiyorum. Daha önce 1-1.5 yıl Çin'de yaşamıştım. Çince konuşmayı ve yazmayı biliyorum. Sevdiğim bir ülke. En çok gelecek vaat eden ülke olarak görüyorum. Bu nedenle Çin'e yerleşip eğitimimi tamamlamak istiyorum. Şimdi 21 yaşındayım 34 yaşımda tahliye olacağım. 34'üncü yaşıma hazırlanıyorum"


AİHM'E DE BAŞVURMUŞ

Hukuk okuma isteğine gerekçe olarak kendisinin "adil yargılanmadığını kamuyou baskısı nedeniyle üst sınırdan mahkum edildiğini" anlatan Garipoğlu verilen hapis cezasının fazla olduğu gerekçesi ile AİHM'e başvurduklarını da açıkladı.

Silivri Cezaevinde 2 kişilik bir koğuşta gasp suçundan mahkûm bir tutuklu ile beraber kaldığını anlatan Garipoğlu, oda arkadaşının "cezaevi deneyimi fazla olduğu için" kendisine yardımcı olduğunu anlattığı röportajda zamanını spor yaparak ve ders çalışarak geçirdiğini ancaktek bir psikolog olduğu için onunla fazla görüşme şansı bulamadığını da açıkladı.

BEYAZ TÜRKLER CİNAYET İŞLER Mİ?

Habertürk muhabirinin hangi ruh hali içerisinde Münevver Karabulut'u öldürdüğüne dair sorusunu ise yanıtlamayan Garipoğlu, yaşam öyküsünü yazma teklifi için babası Nida Garipoğlu ve avukatı Aytekin Kaya'nın onayını almaları gerektiğinin söyledi. Garipoğlu  "Benim için öncelikli onay avukatımın onayı olacak. Avukatım onay verirse hayat öykümü size anlatırım. Beyaz Türkler nasıl bu duruma gelir, bu sorunun yanıtını veririm" ifadesini kullandı.

Garipoğlu, "Pişman mısın?" sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Yasemin Güneri'nin özel haberinin tamamını 'ten okuyabilirsiniz.
ÇOK OKUNANLAR