GÜNDEM

Caroline'in tenceresi medyayı karıştırdı

Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinin Alman oyuncu Wilma Elles'in icadı için patent aldığı ortaya çıktı. Asparagas diyen site özür diledi...

Caroline'in tenceresi medyayı karıştırdı

Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinin 'Caroline'i Alman oyuncu Wilma Elles'in kendi kendine karıştıran tencere ve 'Çorba Jakuzisi' adını verdiği icadı için önce Almanya'da, ardından uluslararası platformda patent aldığı ortaya çıktı.

'HABER ASPARAGAS' DİYEN SİTE ÖZÜR DİLEDİ AMA...
Dün Habertürk'ün haberinin asparagas olduğunu ilan eden Medya Faresi sitesi bugün belgeler ortaya çıkınca lafı eğip bükmeden özür diledi.

Ancak özür metinlerinde haberin doğruluğunu kaynağına, yani Wilma Elles'e sorduklarını, Elles'in kendilerine böyle bir buluşu olmadığını açıkladığını söylemeyi de ihmal etmediler.

İşte o özür metninden bir bölüm:

"Carolin hakkında bir haber var. Carolin'in kendi ağzından bu haberi yalanlaması var.

Ama bugün görülüyor ki, dün yalan dediğini doğrulayan, icat ettiği tencereyi hatırlayan Wilma Elles fikir değiştirmiş... Üstelik patenti kendisine ait çıkan tencerenin somut belgeleri ortaya çıkmış.

Medyafaresi, lafı eğip bükmeyecek... HT Magazin'den ve Zafer Akbaş'tan özür diliyoruz.

Takdiri ise sizlere bırakıyoruz.

Kamuoyuna duyurulur..."

Bugün basında ve çeşitli internet sitelerinde haberin asparagas olduğu ve Wilma Elles'in haberde kullanılan fotoğrafının bir tencere firmasının tanıtımında görev aldığı sırada çekildiği iddia edilmişti.

DÜNYA FİKRİ MÜLKİYET ÖRGÜTÜ PATENTLİ

HT Magazin'de Zafer Akbaş imzalı habere kaynaklık eden Alman Express gazetesinin Nisan 2010 tarihli haberinde Wilma Elles, 'mucit' olarak tanıtılırken, haberin videosunda da güzel oyuncu icadını bizzat tanıtıyor. Alman Patent Enstitüsü'nün kayıtlarına göre bahsi geçen tencerenin patenti Wilma Elles ve Hans Brammer adına 17.06.2010 tarihinde alınmış. World Intellectual Property Organization'ın (Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü) kayıtlarında ise tencerenin patentinin aynı isimler adına 24.06.2010 tarihinde onaylandığı görülüyor.

WILMA DA ONAYLADI!

Wilma Elles de HT MAGAZİN'in haberini doğrularken yanlış anlaşılmalara çeviri hatasının neden olduğunu söyledi: "2009 yılında kendi kendini karıştıran tencere fikrini buldum ve bir arkadaşımla paylaştım. Hatta onunla bunun videosunu çektik. Ardından da patent enstitüsüne başvurduk. Dün bu haber yayınlanmış. Birbirimizi yanlış anlamışız. Bu haber doğrudur."

ÇOK OKUNANLAR