GÜNDEM

Cannes Film Festivali'ne 'Muhteşem' yolculuk

Popüler sinema dergisi Variety, 'Muhteşem Yüzyıl' için, "Süleyman Türkiye'yi yönetmeyi sürdürüyor" başlığını attı ve dizinin Cannes'a gideceğini yazdı.

Cannes Film Festivali'ne 'Muhteşem' yolculuk

Sinema dünyasının ünlü dergilerinden Variety, Türk televizyonlarında gösterilen "Muhteşem Yüzyıl" dizisini haber yaptı.

Sinema dünyasının ünlü dergilerinden Variety, Türk televizyonlarında gösterilen "Muhteşem Yüzyıl" dizisini konu aldığı haberine, "Süleyman Türkiye'yi yönetmeyi sürdürüyor, Osmanlı masalı için "Muhteşem' reyting" başlığını attı.

Variety'deki haberde Osmanlı Türk Sultanı Muhteşem Süleyman'ın, ölmününden 500 yıl sonra "manşetlere geri döndüğü" kaydedildi.Türkiye'nin ilk kostümlü dönem draması olan "Muhteşem Yüzyıl"ın İslamcı muhafazakarlar arasında kargaşaya yolaçtığı, ülkenin o güne değin görülen en yüksek ratinglerini elde ettiği belirtilen haberde, "Daha önce antenlerden yayılsa da yayın düzenleyici RTÜK, dizinin Müslümanlara saygısızlık ettiğine ilişkin 70 bin şikayet aldı. RTÜK diziyi hazırlayan TIMS Prods'tan "tarihi bir kişiliğin' özel hayatını teşhir ettiği için özür dilemesini istedi" denildi.

Variety, dizi prodüktörü Timur Savcı'nın "Gerçekte Osmanlı imparatorlarının o dönemde aynı zamanda halife olması insanların hassas noktasına dokundu. Ancak ilk bölümler yayınlandıktan sonra, bu tepkiler yerini sadık bir izleyici kitlesine bıraktı" sözlerine yer verdi.

Variety, firmanın diziyi gelecek ay Cannes Film Festivali'nde dünya pazarına çıkaracağını da duyurdu.

ÇOK OKUNANLAR