MEDYA KÖŞESİ

Canlı yayın ne kadar etkili olacak? Araştırma şirketleri ne diyor?

Binali Yıldırım- Ekrem İmamoğlu canlı yayını seçmen davranışını nasıl etkileyecek? Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu sorunun cevabını aradı.

Canlı yayın ne kadar etkili olacak? Araştırma şirketleri ne diyor?

Gündem Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun karşı karşıya geleceği ortak canlı yayına kilitlendi. 16 Haziran'da yapılacak canlı yayının moderatörü İsmail Küçükkaya olacak. 

Peki bu canlı yayın seçmen davranışını nasıl etkileyecek, sandığa ne ölçüde yansıyacak? İşte bu sorunun cevabını arayan Abdulkadir Selvi,  Konsensus Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Sarı'nın, tartışma programının yüzde 3’lük bir oy oranını etkileyeceği görüşünde olduğunu belirtti. 

Kamuoyu araştırma şirketlerinin Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın çıkacağı tartışma programından sonra yeni bir anket yapmayı planladıklarına dikkat çeken Abdulkadir Selvi, "Adaylar yüzde 3’ü yarı yarıya mı paylaşacak? Yok. Kim daha başarılı bir performans gösterirse yüzde 3’ten büyük dilimi alacak." ifadelerini kullandı. 

Abdulkadir Selvi ayrıca "Kim vatandaşa daha çok güven vermeyi başarırsa, kim daha sakin ve saygılı olursa, kim rakibini zor durumda bırakacak hamle yapmayı başarırsa, stüdyodan İstanbul Belediye Başkanı olarak çıkabilir" yorumunda bulundu.

1994 seçimlerinde yapılan açık oturumlar Erdoğan’a kazandırmış, ve TV’deki tartışma programından sonra oyları 3 puan artarak yüzde 25’le seçimi kazanmıştı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar