KAZANDI

Candaş Tolga Işık kazandı

Posta yazarlarından Candaş Tolga Işık “makul, vicdan sahibi, kavgadan nefret eden, barıştan yana” olanlardan…

Candaş Tolga Işık kazandı

Medyada birbirlerine “düşman kardeş” gibi davranan…

Birinin “ak” dediğinde diğerinin “kara” diyen…

Ve…

Kendilerini “karşıt görüşlü” olarak tanımlayan…

Ama…

Kendilerine ait görüşleri bile olmayan tetikçilerin sayısı; “makul, vicdan sahibi, kavgadan nefret eden, barıştan yana” olan meslektaşlarımızdan çok fazla…

Posta yazarlarından Candaş Tolga Işık “makul, vicdan sahibi, kavgadan nefret eden, barıştan yana” olanlardan…

Bugünkü Posta’da “Bu bir iç savaş çıkarma gayretidir!” başlığı altında yayımlanan makalesiyle de günün kazananıdır…

BU BİR İÇ SAVAŞ ÇIKARMA GAYRETİDİR!

Türkiye’nin hedefe konduğu uluslararası komplonun maksadı belli: Tıpkı Irak gibi, Suriye gibi Türkiye’yi de bölüp içeriden yönetilemez, dışarıdan yönetilebilir hale getirmek.

Birkaç yıldır sahnelenen bu senaryonun en önemli aktörleri ise hiç şüphe yok ki terör örgütleri.

Dikkat edin son 3-4 yılda Türkiye’de ne kadar siyasi ve toplumsal fay hattı varsa terör örgütleri marifetiyle tetiklenmeye çalışıldı, çalışılıyor.

Din, dil, ırk, mezhep, yaşam tarzı, ideoloji... Üzerinden toplumsal bir ayrışma, bir bölünme yaratma ihtimali bulunan her “fırsat” değerlendirmeye çalışıldı. Aleviler, Kürtler, İslamcılar, laikler... Sürekli bir “çatışma” ortamına sokulmaya çalışıldı, çalışılıyor. Bunu bazen FETÖ yaptı, bazen PKK, bazen IŞİD, bazen de DHKP/C. Reina saldırısı da çok net bir şekilde bu ayrışmayı tetikleme üzerine kurgulanan bir terörist eylemdir. Türkiye’de özellikle yılbaşı öncesi yükselen Noel tartışmalarının hemen akabinde İstanbul’un en gözde gece kulübüne böyle bir saldırıyla “yaşam tarzı” üzerinden toplumda endişe, korku; buradan yola çıkarak da bölünme hissi yaratmak hedefleniyor.

Bizden uyarması, Reina saldırısı sonrası bilhassa “yaşam tarzı” üzerinden toplumda yaratılmaya çalışılan kaygı ve bu kaygıdan kaynaklanan ruh hali terörün amacına hizmet ediyor.

Unutmayın, istiyorlar ki korkalım. Korkalım ve çekilelim. Çekilelim hatta terk edelim. Terk edelim ki alan onlara kalsın!

Kimse kusura bakmasın kardeşim, bu millet canını bırakır gider ama kimseye vatanını bırakıp gitmez. Hadi başka kapıya!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar