GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Candaş Tolga Işık

Posta

Candaş Tolga Işık

Hatay sınırında düşürülen Rus savaş uçağı, Türk-Rus ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcı mı olacak?

Her iki taraftan gerilim yüklü demeçler devam ediyor. Kamuoyunun bir numaralı gündem madesi olan Rusya krizi üzerine gazeteci Candaş Tolga Işık, ilginç bir yazı kaleme aldı.   

"DOSTUM" DENİLEN RUSYA'NIN UÇAĞI NEDEN DÜŞÜRÜLDÜ?

"Uluslararası hukuk mu dostluk hukuku mu?" başlıklı köşesinde yazar, Türkiye'nin "dostum" dediği Rusya'nın uçağını sınırı 'ihlal etti' diye vurmasının izahı olmadığını savundu. 

Uluslararası hukuktan önce dostluk hukukunun gereğinin yapılması gerektiğini düşünen Işık, yazısında Putin'in “O uçak terörle mücadele görevi yapıyordu Türkiye için bir tehdit değildi” açıklamasına yer verdi. 

Putin'in en büyük para kaynağı olan doğalgazın vanasını Ukrayna'da bile kesmediğine dikkat çekerek bu yöndeki endişelerin yersiz olduğunu yazan Posta yazarı yazısını böyle tamamlıyor:

"YENİ DÜŞMANLAR EKLEMELEYİM"

"Oyunu kim bozdu bilmiyoruz ama dün itibarıyla Suriye masasında kartlar karıldı! Yeniden dağıtılacak...

Ne ekonomik, ne siyasi ne de askeri anlamda Rusya asla Suriye olmadığı gibi karşımızdakinin de Esad değil Putin olduğunu bilmeliyiz! Değerli yalnızlığımız değerli yapayalnızlığa dönüşmeden soğukkanlı ve çözüm odaklı bir devlet aklını devreye sokmak şart. Karşımızdaki cepheyi genişletmenin kimseye faydası yok. Zira fazlasıyla düşmanımız var, yenilerini eklemeyelim..."

ÇOK OKUNANLAR