GÜNDEM

Canan Karatay'a sigorta şoku şirketler hastalarını kabul etmiyor

Kalp doktoru olan Canan Karatay bu kez sigorta şoku ile karşılaştı. Karatay'ın hastalarının masraflarını sigortanın karşılamadığı ortaya çıktı.

Canan Karatay'a sigorta şoku şirketler hastalarını kabul etmiyor

Kalp doktoru olan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez sigorta şoku yaşadı. Sigorta şirketleri kalp doktoru olan Karatay'ın televizyon ve gazatelerde diyetisyen veya beslenme uzmanı yer verilmesine nedeni ile Karatay'a giden hastaları bu kapsamda değerlendiriyor.

Karatay'a giden hastaların ilk olarak hayati gerekçelerle değil estetik kaygılar gittiği değerlendiriliyor. Hastanın hangi gerekçe ile Karatay'a gittiği araştırılıp ona göre ödeme yapılıyor.

Bazı sigorta şirketleri ise doktorları baştan reddetmese de ana gerekçe eğer poliçe teminatına girmiyorsa ona bağlı tüm işlemler reddediliyor.

Hasta cebinden karşılıyor
Kısacası sigorta şirketi herhangi bir hasar ödemesi yapmıyor hasta ücreti kendi cebinden karşılıyor. Sİgorta şirketlerinin ödeme öncesi baktıkları ilk şey tedavinin estetik kaygılar içerip içermediği. Örneğin obezite tedavisi için yapılan mide küçültme ameliyatını kabul eden şirketler incelmek için yapılan estetik emeliyatlar veya diyet harcamalarını kabul etmiyor.

Ünlü doktorlar gözlem altında
Bu tip ünlü doktorlara gidenlerin hastalıklarının tespit edilmesi için bir çok tetkik yapıldığı ve bu tetkiklerin bir çoğunun beslenmeyle ilgili konular olduğunu belirten sigortacılar hem muayene ücreti hem de tetkikleri fazla olan doktorların kamuoyunda da diyetisyen olarak bilindiğine dikkat çekiyor.

Kısacası sadece Canan Karatay değil, televizyonlardan, gazetelerden tanınan bir çok ünlü doktorun reçeteleri de kabul görmüyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar