KİTAPLIK

Can Öz'den beklenmedik istifa

Can Yayınları Genel Müdürü Can Öz,Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği'nin başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinden istifa etttiğini duyurdu.

Can Öz'den beklenmedik istifa

Can Yayınları Genel Müdürü Can Öz, Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla, Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği'nin başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinden istifa etttiğini duyurdu.

Radikal gazetesinin haberine göre, Can Yayınları Genel Müdürü Can Öz, Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği'nin başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinden istifa ettiğini açıkladı. Açıklamayı iki metin halinde Twitter üzerinden duyuran Öz, istifa sebebini, "Can Yayınları'nda meydana gelen değişikliklerin ardından yaşadığı vakit darlığı" olarak gerekçelendirdi.

CAN ÖZ'ÜN AÇIKLAMASININ TAM METNİ ŞÖYLE:

Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği yönetim kurulu başkanlığından istifa ettim.
İstifanın gerekçesi ve izahatı olan yazışmalar aşağıda.

>> Açıklama 1
Sevgili dostlar, değerli üyeler.

Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinden istifa etmiş bulunuyorum.
Bunun sebebi, dernek üyelerinin beklentilerini hakkıyla karşılayabilecek enerji ve vakte sahip olmamamdır. Önümüzdeki dönemde yönetim kurulundaki diğer arkadaşlarımı yalnız bıraktığım için bir mahcubiyet de taşıyorum; ancak dernek işi vakit ayırma işidir, ve bu vakti artan iş yoğunluğumda artık ayıramadığımdan, bu görevi gerektiğince vakit ayırabilecek bir diğer üyeye teslim etmemek doğru olmayacaktı. Bu mevzuu yaklaşık bir aydır YK'daki arkadaşlarımla paylaştığım bir tercihtir. Dünkü toplantımızda ıslak imzalar da atılarak resmiyet kazandı.

Dernek yönetimindeki dostlarla birlikte çok keyifli bir ortamda çalıştık. Ben ve Hande Hanım'ın ardından, kendileri, şükür ki, görevlerini sürdürecekler.
Bizler de elbette hem yönetim kuruluna, hem derneğe ihtiyaç oldukça hizmet etmeye devam edeceğiz.

Dernek yönetimi, yedek üyelerin katılımıyla görevini sürdürecek, önümüzdeki günlerde yeni başkanı sizlere açıklayacak.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Can Öz

>> Açıklama 2
Sevgili dostlar,

öncelikle güzel sözler için teşekkür ederim.
İstifaya sitemin de içinde güçlü bir takdir barındırdığının farkındayım. Değerini biliyorum.

Sizlere durumu izah edeyim;

Özellikle Can Yayınları'nda yaptığım değişikliklerin ardından çok yoğunlaştım. Dernek yönetimine seçilirken böyle bir yoğunlaşma planlamıyordum. Elbet çıkan kimi sorunların yarattığı bir gönüllülük kırılması da yaşadım, ama bu tüm derneklerde zaten yaşanıyor, işin bir parçası, dolayısıyla gerekçe değil.

Bu yoğunlaşmanın ardından dernek yöneticisi görevine yeterince odaklanamadım. Bu odaklanma sorunu nedeniyle kimi aksaklıklar oldu dernekte; yazın grupları düzgün idare edilemedi, ödül töreni berbattı vs. Ve bu aksamalar hep benim sorumluluğumdaki görevlerde oldular. Diğer arkadaşlar görevlerini layığıyla yerine getirirken ben aksadım. Bu nedenle kuruldaki dostlarıma mahcup oldum, sizlere de. Son zamanlarda gördüm ki bu yoğunluk geçici değil, hatta artacak. Dolayısıyla bu düşüncemi 1.5 ay kadar önce kuruldaki arkadaşlarımla paylaştım. Hepsi bu istifaya yine de karşı çıktılar, çok nazik ve zariftiler, ancak ben bundan sonra yönetimin daha iyi çalışacağını düşünüyorum.

Samimi kanaatim şu, bu değişiklik yönetim için bir geri adım değil, bir ileri adımdır.

Bu istifa, içerisinde bir sitem barındırmıyor. Bu işi layığıyla yapabilecek, vakit ayırabilecek arkadaşlara o yerleri teslim etmek gerekiyor.

Özetle, istifamın sebebi, dernek başkanından kendi beklentilerimi kendim karşılayamamamdır.

Sevgili Hande'nin istifa sebebini ben de bilmiyorum, ama açıklamak istememesine saygı duyuyorum, çünkü dernek için yaptığı çalışmalara çok saygı duyuyorum.

Bu derneğin hiç parası yok, devletten mali veya bürokratik desteği yok, ve yönetimi birçok konuda yapayalnız. Bu yalnızlık ancak çok çok çalışarak aşılabilir. Sanıyorum derneğin çalışmalarından bundan sonra daha memnun kalacaksınız. Ayşe Hanım, Süleyman Bey ve Asya Hanım'a bu konuda kendimden çok güveniyorum.

Son olarak, zaten memlekette bizbizeyiz, derneğin başkanı olsam da olmasam da, bu bizbizeliğin sorumluluğunu elbet taşıyorum ve vaktim ve gücüm yettiğince dernek için çalışmaya devam edeceğim.

Hepinize sevgiler sunuyor, yeni yönetime başarı ve güç diliyorum.
Saygılarımla,
Can Öz

ÇOK OKUNANLAR