REKLAM

Can Yayınları'ndan sıra dışı bir tanıtım

Can Yayınları, yayımladığı Kara Yağmur kitabının tanıtımı için seçtiği sıra dışı etkinlikle de dikkat çekiyor

Can Yayınları'ndan sıra dışı bir tanıtım

GAZETECİLER.COM - Almanya'da gerçekleşen bir nükleer patlamanın ardından radyasyon yüklü yağmur bulutlarının tüm Avrupa'ya saçtığı felaketi konu edinen kitap için büyük prodüksiyonlu bir tanıtım filmi çekildi. Üç gün boyunca İstanbul'un muhtelif semtlerinde günlük hayata karışan Türk Hibakuşalar, yüzleri ve zihinlerine yerleştirilen nükleer felaket izlerini kameraya yansıttı.
Hiroşima ve Nagazaki felaketlerini yaşayıp hayatta kalan Hibakuşa'lara adanan Kara Yağmur, kısa bir süre önce yaşanan nükleer felaketi akla getiriyor. Alman yazar Karl Olsberg tarafından kaleme alınana bu yapıt okuyucuya felaketin yarattığı kaosu anlatıyor.

Kara Yağmur kitabının tanıtımında, oyunculara altı saat süren özel bir makyaj uygulandı. Protez makyajı Dükkan-ül Hayal ekibi uyguladı. Lara Film tarafından yapılan ve üç günde tamamlanan çekimlerde sete misafir olan izleyiciler, oyunculara ve kitaba ilgi gösterdiler.

Can Yayınları Satış ve Pazarlama Müdürü Ali tanıtım faaliyetlerinin yayımcılık sektörüne etkilerini şu sözlerle değerlendiriyor: "Geçmişe kıyasla bugün çok daha fazla kitapevi ve yayınevi olduğu aşikar. Bilgi aktarımının bu kadar yoğun olduğu bir ortamda farklılaşmak ve doğru kitabı doğru okura ulaştırabilmek için teknoloji ve sanatın sunduğu tüm imkanlardan yararlanmak gerektiğini düşünüyorum. Bir yayınevi iyi kitap ve kaliteli yazar seçtiği sürece başarısını sürekli kılarken geliştirilen yaratıcı tanıtım stratejileri de kitabın okura etkileyici bir şekilde duyurulmasını sağlıyor."

video

ÇOK OKUNANLAR