GÜNÜN TELEVİZYONCUSU

Can Ertuna

NTV

Can Ertuna
NTV'nin iki şehirde tekrarlanan yerel seçimlerde en büyük gücü, o şehirlerden seçim atmosferini bildiren deneyimli muhabirleri oldu.

Can Ertuna ve Gökhan Gerçek, Yalova ve Ağrı'da seçimin nabzını tuttu. Ancak NTV'de geceye damgasını vuran, kanalın deneyimli ismi Ertuna'nın hareketi oldu.

ODTÜ'lü ve yüksek lisanslı bir gazeteci Can Ertuna... CNN Türk'te başladığı televizyon muhabirliğini 2007'den beri NTV'de sürdürüyor. Kah Tunus'ta Yasemin Devrimi'ni izliyor, kah Suriye'de sıcak savaş bölgelerinde dolaşıyor. Kimi zaman belediye başkanları ile konuşuyor, kimi zaman gündemi aktarıyor izleyicilere.

MEĞER SEBEP YAĞMURMUŞ!

Doğuş Grubundan gelen açıklamaya göre ise seçim gecesi yaşananlar aslında şöyleydi:  

"Yayında olduğundan haberi olmayan muhabir, yağmur altında kendi sırasını beklerken diğer tarafta Ağrı'da bekleyen muhabir arkadaşı Gökhan Gerçek'e bağlanıldığını duydu.Yağmur altında bekleyen ve yayında olduğunu bilmeyen Can Ertuna ise yağmurluk almak için ekrandan ayrıldı ve bir sonraki bağlantıda yayına alındı. Ertuna'nın tekrar yayına çıktığı görüntülerinde üzerindeki yağmurluk, durumu açıklamaya yetti."

Açıklamanın tamamı için buraya tıklayın...
Ertuna sadece televizyoncu değil, aynı zamanda bir belgesel yönetmeni.  Yani ekranı ve kameranın arkasını en iyi bilen isimlerden biri.

Peki seçim gecesi yaptığı hareket ne anlama geliyordu?  Yalova ve Ağrı ile canlı bağlantı kurmak isteyen NTV rejisi bir süredir canlı yayın için bekleyen iki muhabirden birini tercih etti. Ertuna ise kendisi ile değil de Gökhan Gerçek ile konuşulduğu için ekranda beklemeyi reddetti ve hem ifadesi, hem hareketleri ile tepkisini gösterdi. Ama sadece rejiye değil izleyicilere de...

Ekran başındakilerin göreceği böyle bir hareketin yapılmayacağını çok iyi bilmesi gereken Ertuna ne yazık ki bu "yanlış" hareketi ile günün televizyoncusu köşesine yerleşti.

O anları izlemek için tıklayın>>
ÇOK OKUNANLAR