POLEMİK

Can Dündar'ın yazılarına son verildi...

Cumhuriyet gazetesi yönetimi, Can Dündar'ın "firari" olması nedeniyle" yazılarına son verdi... Akın Atalay, yakalama kararı sonrası Almanya'dan Türkiye'ye dönmüştü...

Can Dündar'ın yazılarına son verildi...

Cumhuriyet gazetesi, Can Dürndar'ın yazılarına son verdi...

Son yazısı yayınlanmayan Can Dündar'ın yazılarına son verilmesinin nedeni ise, mahkemenin diğer tutuklu Cumhuriyet yazarlarını tahliye etmemek için "Onlar da Can Dündar gibi kaçar" gerekçesini kullanması oldu.

Cumhuriyet Yayın Yönetmeni'yken yayımlanan "MİT TIR'ları" haberleri nedeniyle "devletin gizli kalması gereken bilgilerini yayımlamak, ajanlık, darbeye teşebbüs" iddialarıyla açılan dava kapsamında tutuklanan, tahliye edilmesinin ardından uğradığı silahlı saldırıdan sonra çıktığı yurt dışından dönmeyen Can Dündar'ın gazetedeki yazılarına ara verildi.

MURAT SABUNCU İÇİN YAZDIĞI YAZI YAYINLANMADI 

Can Dündar'ın, kendisinden sonra Genel Yayın Yönetmeni olmasının ardından tutuklanan Murat Sabuncu'ya hitaben kaleme aldığı 11 Kasım'daki yazısından sonra Cumhuriyet'te yazısı yayımlanmadı.

"ONLAR DA CAN DÜNDAR GİBİ KAÇAR"

"Gazetenin yakalanamayan firari yazarı olmasının" 21 gündür cezaevinde bulunan Cumhuriyet yöneticisi ve yazarlarının tutukluluklarına yapılan itirazların sulh ceza hâkimliğince reddedilme gerekçelerinden biri olarak kayda geçirilmesinin de Can Dündar'ın yazılarına ara verilmesi kararında etkili olduğu öğrenildi.

20 CUMHURİYET YAZAR VE YÖNETİCİSİ 22 GÜNDÜR TUTUKLU 

Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Yayın Danışmanı Kadri Gürsel, Okur Temsilcisi Güray Öz, Cumhuriyet Kitap Yayın Yönetmeni Turhan Günay, çizer Musa Kart, yazar Hakan Kara, Cumhuriyet Vakfı yöneticileri Önder Çelik, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör "FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte destek olmak" iddiasıyla 21 gün önce tutuklandılar. Cumhuriyet yöneticileri ve yazarlarının tutukluluklarına yapılan itirazlar reddedildi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar