POLEMİK

Can Dündar ile Saadet Oruç fena kapıştı!..

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç ile Can Dündar Amerika'nın Sesi üzerinden birbirine girdi...

Can Dündar ile Saadet Oruç fena kapıştı!..

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, Can Dündar için, "gazetecilik ötesi ilişkileri var, kullanım süresi dolunca paslı raflarda bekleyecek" dedi. Can Dündar'dan "cevap vermeye değecek bir muhatabım değil” karşılığı geldi...

Amerika’nın Sesi’nden Dilge Timoçin’e konuşan Saadet Oruç, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik 2013’ten bu yana yapılan bir uluslararası algı çalışması olduğunu ve gazeteci Can Dündar gibi isimlerin de kullanıldığını iddia etti.

ULUSLARARASI ÇEVRELERDE GAZETECİLİK ÖTESİ İLİŞKİLERE GİRMİŞ GÖZÜKÜYOR

Oruç, "Gezi olaylarından bu yana, 17-25 Aralık, seçimler, birbiri ardında yaşanan olaylar ve 15 Temmuz. Cumhurbaşkanı’nı bir şekilde tablo dışına çıkarmak üzere uluslararası operasyonlar düzenleniyor ve Can Dündar burada gerçekten hem FETÖ ile girdiği ilişkiler hem FETÖ’nün ötesinde sanki uluslararası bir takım çevrelerle gazetecilik ötesi ilişkiler içine girmiş gibi görünüyor. Bu anlamda şimdilik kıymetli ama her kullanılan alet gibi onun da bir gün kullanılma tarihi geçecek ve paslı bir şekilde rafta yerini bekleyecek" ifadelerini kullandı.

BATI ONA GAZETECİLİĞİNDEN ÖTÜRÜ TEVECCÜH ETMİYOR!

Dündar’ın aldığı uluslararası ödüllerin de mesleğiyle ilgili olmadığını da ileri süren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oruç "Batı’nın ona verdiği teveccühün gazetecilikle ilgili olmadığını Can Dündar kendisi de biliyor, Batı da biliyor. Çünkü Can Dündar’ın yaptığı faaliyet, darbeye giden yolda taşları döşeyen bir propaganda, kamuoyu oluşturma çalışmasıydı. Ona bu mesleği öğreten Mehmet Ali Birand yaşasaydı, şu anda en büyük tepki ondan gelirdi ve kemikleri sızlıyordur diye düşünüyorum. Can Dündar bir fenomen olarak dünya manipülasyon tarihine altın harflerle geçmiş bir propaganda makinesidir” dedi.

"CEVAP VERMEYE DEĞECEK BİR MUHATABIM DEĞİL"

Amerika’nın Sesi’ne telefonla konuşan Can Dündar ise polemiğe girmek istemediğini söyledi. Dündar, “Gazeteciliğimi yargılatıp savunacak değilim. Kariyerim ortada. Saadet Oruç, cevap vermeye değecek bir muhatabım değil” dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum