KULİS

Can Dündar Cumhuriyet'ten istifa etti, peş peşe istifalar geldi!

Gazeteci Can Dündar Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmenliği görevine veda etti. Dündar'ın gazete köşe yazarlığına devam edeceği belirtildi.

Can Dündar Cumhuriyet'ten istifa etti, peş peşe istifalar geldi!
GAZETECİLER.COM- 

Görevinden ayrılmasına ilişkin duyuru, gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay tarafından yapıldı. Gazetenin yarınki sayısına "Veda vakti" başlıklı bir yazı yazan Dündar, görevi bıraktığını açıkladı.

Can Dündar, veda yazısında "Buradaki deneyimi hayatım boyunca unutmayacağım. Cumhuriyet'te bir köşe yazarı olarak varlığımı sürdüreceğim" dedi.

Son dönemde Can Dündar'ın Almanya'ya gitmesiyle Aydın Engin, Dündar'ın yerine vekaleten görevi devralmıştı. Dündar'ın ardından yazı işlerinden 8 kişi de istifa ederek gazeteden ayrılmıştı.

ART ARDA İSTİFALAR

Dündar'ın görevi bırakmasının artından gazetede istifa furyası yaşandı. Cumhuriyet'in Genel Yayın Yönetmeni Yardımcılığı görevini yürüten Tahir Özyurtseven, Yazı İşleri Müdürü Baydu Can, yazı işlerinden Murat Kürşat Can Doker, Emine Özcan, emlak sayfası editörü Ceren Kumbasar, Selin Ongun ve Dış Haberler Şefi Pınar Ersoy da görevlerini bıraktı.




DAHA ÖNCE İZİN DEMİŞTİ

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, daha önce konuyla ilgili Twitter üzerinden yaptığı açıklamada,  "Genel Yayın Yönetmenimiz Can Dündar, kendisine yönelik silahlı saldırı girişiminin hemen ardından son bir yıldır yaşadığı cezaevi, mahkumiyet, vb. kaynaklı aşırı yorgunluğu da dikkate alarak yaz dönemi için 1.5 - 2 aylık bir izin ve tatil programını o dönemde yapmış ve yönetim kuruluyla bu durumu paylaşmıştı. Can Dündar Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmenliği görevine devam etmektedir. Kendisi de gördüğü lüzum üzerine bu durumu gazetedeki çalışma arkadaşlarına duyurmuştur. Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Tahir Özyurtseven ve onun gazetemize kazandırdığı birkaç gazeteci bugün istifa ettiklerini bildirmişlerdir. İstifa nedenlerini bizzat kendilerinin söylemesi daha uygun olacaktır" demişti.

Can Dündar da sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı: "Yorucu bir maratonun ardından bir süre izin kullanacağım. Sonra? Mücadele kaldığı yerden devam edecek. Dostlar üzülmesin. Düşman sevinmesin"

ÇOK OKUNANLAR