KULİS

Can Ataklı'nın Halk TV'deki programını neden bitti!

Halk Tv'de yaptığı "Özgür İrade" programı sonlandırılan gazeteci Can Ataklı, kanaldaki son krizden sonra programının neden bitirildiğini anlattı.

Can Ataklı'nın Halk TV'deki programını neden bitti!
GAZETECİLER.COM -

Halk Tv'de yaptığı "Özgür İrade" programı sonlandırılan gazeteci Can Ataklı, kanaldaki son krizden sonra programının neden bitirildiğini anlattı.

Ataklı "Sezon finali yapmayı isteyen biz değiliz. Biz ağustos ayı içinde iki pazartesi yayına çıkmayarak tatil yapmayı planlamıştık. Ancak kanal yönetimi bizden 'sezon finali yapmamızı' istedi" dedi.

İşte Ataklı'nın Facebook hesabından yaptığı o açıklama:

"HALK TV'DEKİ ÖZGÜR İRADE PROGRAMI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Sevgili okurlar;

Biliyorsunuz her pazartesi saat 21.00'de Halk TV'de Tuba Emlek'le birlikte Özgür İrade programını yapıyoruz.

Bu hafta sezon finali yaptığımızı açıklamıştık.

Eylül ayında programın tekrar başlayacağını umduğumuzu da eklemiştik.

Bu hafta içinde pek çok izleyici "Neden bu kadar uzun tatil yapıyorsunuz, ülkenin içinde bulunduğu bu durumda tatil mi yapılır?" diyerek bize sitem etti.

O halde şu durumu mutlaka açıklamamız gerektiğine inanıyorum.

Sezon finali yapmayı isteyen biz değiliz.

Biz ağustos ayı içinde iki pazartesi yayına çıkmayarak tatil yapmayı planlamıştık.

Ancak kanal yönetimi bizden "sezon finali yapmamızı" istedi.

Kendilerine "tatil için bir arzumuz yok, iki pazartesi bize yeter" dedik ancak yöneticiler "Hayır artık final yapılacak. Çünkü bu programın yerine başka program koyacağız" dediler.

Bu durumda sezon finali yapmaktan başka çaremiz olmadığını gördük.

Eylül ayında ise kanal yönetiminin bir karar vereceği ve programın devam edip etmeyeceğinin belli olacağı belirtildi.

Sonuç olarak sizlerden gelen tepki ve sitemlerin adresi biz değiliz.

Saygılarımızla"

NE OLMUŞTU

Halk TV'deki kriz, Hakan Aygün'ün yanlışlıkla Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu'na WhatsApp'tan attığı bir mesajla başlamıştı. Terkoğlu ise o mesajı Twitter'da "Hakan Abi sanırım Barış adında başka bir arkadaşınıza atacağınız mesajı yanlışlıkla bana attınız" diyerek paylaşmıştı. Mesajda bazı CHP'li vekillerin ekrana çıkarılmayacağı belirtilirken, Halk Tv'de Şimdiki Zaman programını yapan Gürkan Hacır için de hakaret içerikli ifadeler yer almıştı. By gelişmeden sonra gazeteci Gürkan Hacır, "Hakan Aygün'ün hakkımdaki terbiye dışı sözünden dolayı Halk Tv'deki programıma ara veriyorum. Durumu genel müdürümüz Şaban Sevinç'le paylaştım" diyerek programını bitirdiğini açıklamıştı.

Yine Halk TV'nin önde gelen isimlerinden biri olan Makbule Cengiz de o mesajla ilgili yaptığı açıklamada, "Hakan Aygün'ün mesajının yanlış Barış'a gitmesiyle başlayan süreçte garip gelişmeler oluyor. Bazıları samimiyetsiz gibi değil mi?" diye yazmıştı.

ÇOK OKUNANLAR