GÜNDEM

Öcalan'ı Türkiye'ye Birand tanıtmıştı!

Mehmet Ali Birand, 1988 yılında Milliyet için yaptığı röportaj ile Türkiye'nin en çok konuştuğu ama hakkında pek bir şey bilinmeyen Öcalan'ı Türkiye'ye tanıtmıştı.

Öcalan'ı Türkiye'ye Birand tanıtmıştı!
GAZETECİLER.COM (ÖZEL)  "Gazeteciliğimi ve özel hayatımı, uzun sürede en fazla etkileyen olay ise 1988 yılında Lübnan’ın Beka vadisindeki PKK kampında Abdullah Öcalan ile gerçekleştirdiğim ilk röportaj oldu."

Dün yaşamını yitiren Mehmet Ali Birand, Türkiye'nin son 30 yılına damgasını vuran Kürt Sorunu ile ilgili en çarpıcı işlere de imza atan isimdi. Bir yandan yaptığı röportajlar ile yapılmayanları yapan Birand; yazdığı kitaplar ve makaleler ile de sorunun çözümüne katkı sunmaya çalışmıştı.

En çarpıcı işi kendisinin de yaşamını anlatırken söylediği gibi Türkiye'de Öcalan ile yapılan ilk röportajdı.

ÖCALAN'I TÜRKİYE'DE KİMSE TANIMIYORDU

Birand kişisel web sitesinde o röportajın hikayesini şöyle anlatıyordu:

"Öcalan’la o ana kadar kimseye konuşmamıştı. İlk defa Milliyet’e konuşması olay oldu. Gazete toplatıldı. Röportajın yayını yasaklandı. Röportaj bir yandan da hayatımı boyunca asker ile ilişkilerimin bozulmasına neden oldu. "

RÖPORTAJ YÜZÜNDEN ANDIÇLANDI, İFTİRAYA UĞRADI

28 Şubat sürecinde Çevik Bir ve ekibinin kendi ismini Sırrı Sakık'ın ifadelerine eklemesine, işinden kovulmasına, ölüm tehditleri almasına neden olan o röportaj için bakın ne diyordu Birand:

"Meslek hayatımda başıma en fazla bela açan röportaj. Andıçlanmama, iftiraya uğramama ve işsiz kalmama neden olan röportaj. Kararı siz verin; Abdullah Öcalan ile yaptığım bu röportaj sonucu yaşadıklarımı hak etmiş miyim?"
ÇOK OKUNANLAR