MEDYA KÖŞESİ

'Böyle devam ederse medya Gezi gibi patlar'

"Bu yolda inat edilirse, medya patronları 'durumdan vazife çıkarmaya devam ederler'se, Gezi Parkı gibi medya da bir süre sonra patlar!"

'Böyle devam ederse medya Gezi gibi patlar'
GAZETECİLER.COM - Milliyet gazetesindeki köşesini Başbakan'a yönelik eleştirilerini ısrarla dile getirdiği için kaybeden ancak ardından İnternet Medyasında kendisine yer bulan Hasan Cemal, bugün köşesinde "Gazeteciliğin, medyanın hazin ve de acıklı halleri üzerine..." başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Hasan Cemal, medya analizini "bu yolda inat edilirse, medya patronları 'durumdan vazife çıkarmaya devam ederler'se, Gezi Parkı gibi medya da bir süre sonra patlar!" diye tamamladı.

Biat yolunda sıkılan vidalar

Başbakan Erdoğan, medyada vidaları sıkmaya devam ediyor. Kendine kul gibi biat etmiş bir medya yaratmanın peşinde. Bunun için de, kendisini hiç rahatsız etmeyecek, sadece sahibinin sesi olacak bir Rockefeller medyası görmek istiyor.

Kararlar Ankara'ya soruluyor

Haberciliğin, yorumculuğun nasıl yapılacağına dair, ne tür yorumlardan uzak durulmasına dair bitmek bilmeyen yönlendirmeler yapıyor iktidar odakları. Kimin nereye yönetici ya da kimin hangi köşeye yazar olacağı Ankara'ya soruluyor.

'Yandaş' bilinenlerden de bunalan var

AK Parti iktidarına çok yakın duran, bu yüzden yandaş diye de nitelenen bazı gazete ve kanallarda özellikle yönetici olarak çalışan meslektaşlarımın da, Ankara'dan müdahale gerçeğiyle iç içe yaşadıklarını ve bazen de bunaldıklarını biliyorum.

Böyle giderse medya patlar

Sadece sahibinin sesi olan 'Rockefeller medyası'nın dönemi her demokraside olduğu gibi Türkiye'de de kapanacaktır. Ama bu yolda inat edilirse, medya patronları 'durumdan vazife çıkarmaya devam ederler'se, Gezi Parkı gibi medya da bir süre sonra patlar!


Hasan Cemal'in bugünkü köşesinin tamamını okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR