REKLAM

Buzlamalı mı buzlamamalı mı?

Çocuklar Duymasın'da buzlanan bir marka 'Umutsuz Ev Kadınları' dizisinde açıkça görülüyor. Dizilerdeki bu farklı uygulamanın nedeni ne?

Buzlamalı mı buzlamamalı mı?
GAZETECİLER.COM - Dizide görünen kazak markası buzlanmalı mı? Çocuklar Duymasın'da buzlanan bir marka 'Umutsuz Ev Kadınları' dizisinde açıkça görülüyor. Dizilerdeki bu farklı uygulamanın nedeni ne? Milliyet yazarı Sina Koloğlu yazdı...

DİZİLERİN BÜYÜK SIRRI HANGİ MARKA?

Polo marka kazaklar. Birinde buzlanıyor, diğerinde buzlanmıyor. Ben taktım bu markaya. 'Çocuklar Duymasın'da buzlandı. Reklama girmesin diye.

'Umutsuz Ev Kadınları' dizisinde Zeliş'in kocası nal gibi armasıyla bu kazaktan giymişti. Peki nedir bunun sırrı? Bazı kuruluşlar bu tür durumların (yani kazak markası durumu) RTÜK tarafından gizli reklam olarak algılanabileceği düşüncesiyle buzlama yapıyor olabilir. 

PARASINI ALAN BUZLAMA YAPMIYOR

Bazı yayın kuruluşları bunu ürün yerleştirme kapsamında değerlendiriyor ve reklam verenden karşılığını talep ediyor; parasını alabilirse buzlama yapmıyor, alamazlarsa buzlama yapıyor.

KOTAYI AŞAN BUZLAMA YAPIYOR

Buzlanma konusunda bir görüş daha var; bir saatlik programda dörtten fazla ürün yerleştirme yapılamıyor. Kota aşımı varsa (yani bu kazak dört defadan fazla giyilmişse) buzlama yapılıyor. Ben de aynen öyle diyorum sizin gibi; "Kardeşim peki illa buzlama mı yapılacak? Bunu ortadan kaldırmanın mümkünü yok mu? Yoksa bizim kafamız mı böyle çalışıyor? Polo Kardeşim, çöz bu sorunu!"

ÇOK OKUNANLAR