GÜNÜN MUHABİRİ

Burcu Ünal

Milliyet

Burcu Ünal

Bugün Milliyet gazetesinin manşetinde Burcu Ünal ve Oğuz Yeter'in imzası ile yayımlanan "Utanç Ekspresi" başlıklı haber, son dönemde en güncel sorunlardan biri olan mültecilerinin şimdiye kadar medyaya fazla yansımamış öyküsünü anlatıyor.

Türkiye'den Makedonya'daki  Gevgeli tren istasyonuna ulaşabilen göçmenlerin Avrupa trenine binmesinin az bilinen öyküsü bu.

Milliyet'in genç muhabiri Burcu Ünal'ın kaleme aldığı, Oğuz Yeter'in fotoğrafladığı haber özenli diliyle de dikkati çekiyor:

 "Kavurucu bir sıcak... Ve etrafta buldukları her gölgeye; ağacın, binanın, hatta arabanın gölgesine sığınmış yüzlerce insan. Her yaş, dil, din ve renkten. Belki de tek bir ortak noktaları var: Daha insanca bir yaşam. Kobanili matematik öğretmeni Hindri Şerif, Şam'da mühendislik yapan Muhammed, Afganistanlı genç Keji ve öğrenci olan Ebu Bekir...

Dünyanın dört bir yanında birbirinden habersiz yaşayan tüm bu insanların yolu 'daha insanca bir yaşam' hayaliyle geldikleri Makedonya'nın Yunanistan sınırındaki Gevgeli'de kesişiyor. Bizlerin, yüzlerce kilometrelik bu yolculukta sadece 'boğulduklarında' gazetelerde 'mülteci' diye tanıdığımız insanlar onlar... Aslında hepsinin kendi hikâyesi, farklı yaşanmışlıklar ve de her şeye rağmen hayalleri var."



ÇOK OKUNANLAR