GÜNDEM

Burcu Çetinkaya Bucak neden başörtüsünü çıkardığını anlattı

Milli rallici Burcu Çetinkaya Bucak, 6 yıl önce girdiği tesettürden çıkmasının ardından konuk olduğu Habertürk'te konuştu.

Burcu Çetinkaya Bucak neden başörtüsünü çıkardığını anlattı

Milli rallici Burcu Çetinkaya Bucak, 6 yıl önce aldığı bir kararla tesettüre girmiş kısa bir süre önce de Instagram hesabı üzerinden saçları açık at binerken bir videosunu yayınlayıp, başörtüsünü çıkardığını takipçileriyle paylaşmıştı.

Merak konusu olan Burcu Çetinkaya Bucak, Habertürk televizyonuna konuk oldu. 'Burası Haftasonu' programında Oylum Talu'nun sorularını yanıtladı. İşte Burcu Çetinkaya Bucak'ın açıklamaları:

Hayatım yarışmaya başladığım 2005-2006 yıllarında değişti. İsyankar çocuktum. O süreçte daha sabırlı olmayı öğrendim içki ve sigarayı bıraktım. 

burcu çetinkaya

Ben Şanlıurfa'ya bekarken taşındım. Eşimle orada tanıştım. Karakterinden etkilendim. Herkese sahip çıktığını vefalı olduğunu görmek beni etkiledi. Batıyı yaşamış biri olarak doğuda üniversite okumak istedim Harran Üniversitesi'nde yüksek lisans yapıyordum. 
Son altı senedir medya benim için ön yargılar içinde belli kalıpları kullandı. "Evlenip başını örten", "eski rallici" denildi. Halbuki doğum yaptığı sene hariç ralliyi bırakmadım. Bu sene değişik bir karar aldım. Türkiye drift şampiyonasında yarışacağım. 
burcu çetinkaya

Eşim kolejde okumuş, Gazi üniversitesi'nden mezun olmuş. Gayet akıcı İngilizçe konuşan aynı zamanda ana dili baba dili Zaza'yı ve Kürtçeyi aynı akılıcıkta konuşan bir isim. Eşim ailesine ve aşiretine bağlı biri. 40-50 bin kişilik bir ailesi var.

Benim İstanbul'da tanıdığımın 10 katı çevresi var. Belli kalıplar, önyargılar var. Kafasında beni batıyı görmemiş biriyle evli zannediyorlar. Kaldı ki öyle biri de olabilir.

Başörtüsünü neden çıkardı?

Bu konu kişi ile Allah arasında olmalı. Altı sene de böyle düşünüyordum. Bir süre konuşmak istemedim. Kendilerince yorumlar yapıldı, yanlış yorumlar yaptılar. Bu benim yolculuğum.  

burcu çetinkaya

Gücüm yetmedi

Başörtüsüyle devam edebilmeyi çok isterdim ama gücüm yetmedi. 'Gücüm yetmedi' alt parantezini açıklamak istemiyorum. Açıklamadığım an altından cımbızla bir şey çekilecek. 

Bu benimle Allah arasında. Bu benim yolculuğum. Başörtüsüne saygısızlık yapmam istemem. Ben bu kararı bir sene düşündüm.

Eşim dolayısıyla kapanmadım

Eşimin annesi dışında ailesinde kapalı birisi yok. Eşim dolayısıyla kapanmadım. En huzurlu özgürlük hakikat. Bu dünyaya dair en çok sevdiğim eşimdir. En ön sırada eşim vardır. Çocuğumdan önce o vardı.

6 sene önce de aynıydım, şimdi de aynıyım. Her şeyi başörtüsü odaklı düşünmemeli.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar