GÜNDEM

Bundan daha dibi var mı acaba?

İzmir'in kahraman şehidi Fethi Sekin'i kullanarak reklam yapan saç ekim firmasına yazarlardan tepki var...

Bundan daha dibi var mı acaba?

PKK'nın İzmir Adliyesi'nde katliam yapma planını püskürten trafik polisi Fethi Sekin'in kahramanlığı dillere destan oldu...

Bir saç ekim firması ise Fethi Sekin'in kahramanlığı üzerinden reklam yapma telaşına düştü...

İşte o firmaya bugün köşelerden sert tepki vardı...

Hürriyet'ten Ahmet Hakan, "Bundan daha dibi var mı acaba?" dediğimiz her olaydan sonra daha beteri geliyor" derken, Sabah'tan Mevlüt Tezel, "Saç değil önce kenhdinize beyin ekleyin" dedi...

İşte o iki yazı:

BUNDAN DAHA DİBİ VAR MI ACABA?
Ahmet Hakan

KENDİ firmasının reklamını yapmak için şehidi ve şahadeti bile kullanmak...

Her defasında “Bundan daha dibi yoktur herhalde” diyoruz ve her defasında fena halde yanıldığımızı görüyoruz.

Ama ben yine de soracağım:

“Bundan daha dibi var mı acaba?”

SAÇ DEĞİL KENDİNİZE BEYİN EKLEYİN ÖNCE
Mevlüt Tezel

İzmir Adliyesi'ne saldıran teröristleri tek başına durdurarak büyük bir katliamın önüne geçerken şehit düşen kahraman polisimiz Fethi Sekin'i de reklam malzemesi yaptılar.

Bir estetik firması, 'Saç ekimi için tedavisini gerçekleştirdiğimiz kahraman şehidimiz Fethi Sekin için Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz' diye sosyal medyada bir paylaşımda bulundu. Gelen tepkiler üzerine de bu paylaşımı sildiler.

REKLAMIN KÖTÜSÜ...

Şehidin üzerinden de para kazanmaya çalışmak!

İnsanlık ölmüş! Hesapta taziye mesajı yayınlıyorlar ama dertleri reklam. Daha da kötüsü hastanın mahremiyetini de çiğnediler bu paylaşımla.

Bari 'Hastamız' deseydiniz diyeceğim ama bunu yapmak bile etik değil. Bu vicdansızlar bir de Sekin'in saç ektirdiğini açıkladılar.

Yazıklar olsun size. İnsanlara saç ekeceğinize önce kendinize beyin ekin!

Daha önce de 15 Temmuz kahramanı şehit Ömer Halisdemir'in adını bir lüks siteye vererek şehit üzerinden para kazanılmanın yolunu arayan bir firma vardı.

Estetik firması ve inşaat şirketinin yöneticileri hepsi okumuş, tahsilli insanlar. Bunlar yaptıklarının hata olduğunu bilmiyorlar mı?

Elbette biliyorlar; reklamın iyisikötüsü olmaz mantığıyla hareket ediyorlar. Madem bu rezilliği bile bile yapıyorlar, bu firmalar adalet önünde hesap vermeli.

Gerekirse yeni yasalar çıkarılmalı.

Yaptıkları rezillik yanlarına kar kalmamalı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar