MEDYA KÖŞESİ

Bugün yazarı İslami siteleri topa tuttu

Cüneyt Özdemir, İslami evlilik sitelerini CNN Türk ekranlarında masaya yatırdı. Bugün'ün İlahiyatçı yazarı sözkonusu siteleri topa tuttu...

Bugün yazarı İslami siteleri topa tuttu
GAZETECİLER.COM
Ekranların tartışmalı yapımlarından izdivaç programlarının internetteki yankıları yeni bir gündeme yol açtı. Muhafazakar çevreleri hedefleyen islami evlilik siteleri dikkat çekmeye devam ediyor. Radikal gazetesinden Pınar Öğün'ün haberiyle gündemde yer bulan İslami evlilik siteleri 5N 1K'da masaya yatırıldı.

Cüneyt Özdemir'in hazırladığı programa Bugün yazarı Mehmet Paksu ve aile danışmanlığı yapan sosyolog Nazlı Özburun katıldı. Paksu ve Özburun bu tip sitelerin sağlıklı bir ilişkiye yol açmalarının çok zor olduğunu vurguladı.

Bugün gazetesinde evlilik ve aile hayatı üzerine yazılar kaleme alan ilahiyatçı yazar Mehmet Paksu islami evlilik sitelerini eleştiri konusu yaparken ilginç değerlendirmelerde bulundu:

"Mahremiyet diye bir şey var. Hiç bir sırrınız kalmıyor, gizemi, esprisi kalmıyor. Bu şekilde bir aileye nasıl kuracaksınız. Bu sitelerde adaylar önce birbirlerinin yüzüne bakıyor, sonra malına mülküne bakıyor. TV'deki evlilik programları gibi yani. Bir kişiye elli kişi talip oluyor O da aralarından istediğini seçiyor. Bu edebe aykırıdır."

Nazlı Özburun da konuya eleştirel yaklaşırken kapitalizm çağında her şeyin bir pazar konusu olduğun hatırlattı. Bu siteleri kimlerin kurup yönettiğinin de tartışmalı olduğunu belirten Özburun "Bunun bir karşılığı olması gerekir ki anlamlı olsun. Bu hangi ihtiyacı gideriyor diye sormak gerekiyor. Daha önce evliliğin 40 tane ayrı yolu varken bunu olduğu gibi red etmek ne kadar doğru?" dedi.

"PEKİ YA SİZİN KIZINI İNTERNETTEN TANIŞITIĞI BİRİYLE EVLENSE"

Paksu'nun sert eleştirileri üzerine araya giren Özdemir ilginç bir soru yöneltti Bugün yazarına.

Cüneyt Özdemir: Peki sizin kızınız internetten tanıştığı biriye evlenmek isterse ne yaparsınız?

Mehmet Paksu: Sorup soruştururum tabii, neyin nesidir kimdir diye. Kestirip atmam. Bu şekilde tanışıp güzel evlilikler yapanlar da var. Ama bunu ailelerine danışarak yaptılar...

PROFİLLER ÖZDEMİR'İ KOPARTTI!

İslami evlilik sitelerindeki gelin ve damat adaylarının profilleri Cüneyt Özdemir'i hayli şaşırttı. Profillerde adayların taliplilerine yönelttiği sorular hayli çarpıcıyldı. 'Kekeme misiniz? Hızlı Kuran okuyor musunuz?' gibi ilginç örnekler veren Özdemir kendini gülmekten alamadı.


ÇOK OKUNANLAR