MEDYA KÖŞESİ

Bu sefer Akşam GGY'sinden Aydın Doğan'a imalı soru!..

Doğan Medya'nın, İrfan değirmenci kararı ile ilgili iktidara yakınlığıyla bilinen Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu'ndan çarpıcı bir yazı geldi...

Bu sefer Akşam GGY'sinden Aydın Doğan'a imalı soru!..

Doğan Medya Grubu, 7 yıldır Kanal D'nin sabah haberlerini sunan İrfan Değirmenci'yi sosyal medya hesabından "hayır" diyeceğini açıkladığı için "tarafsızlığını yitirdi" gerekçesiyle kovduğunu açıkladı...

Doğan Grubu'nun bu "tarafsızlık" açıklaması kimseyi ikna etmedi...

İkna olmayanlardan biri de son dönemde Doğan Grubu ile ilgili yazılarıyla dikkat çeken Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu oldu...

EVET DİYENLERİ NEDEN KOVMUYORSUN O ZAMAN?

Doğan Grubu'nun bu kararının şov yapmak olduğunu belirten Kelkitlioğlu,  Fatih Çekirge'nin "Evet" yazısına gönderme yaparak, “Madem ‘tarafsızsınız’ referandumda ‘evet’ oyu kullanacağını açıklayan bünyenizdeki isimlerin işine niye son vermediniz?” diye sordu.

Bu hamlenin "hayır" oylarını kemikleştirmek" olduğunu belirten Kelkitlioğlu, "Bir diğer ihtimal de; 15 Temmuz’un ardından giderek derinleşen FETÖ operasyonlarında ön almak olabilir. Aydın Doğan’ın, sağkolu Barbaros Muratoğlu’nun FETÖ’den tutuklanmasının ardından yaşadığı sıkıntı tahminlerinizin ötesinde, buna emin olun" dedi.

İşte Kelkitlioğlu'nun o yazısı:

ŞOV YAPMA DOĞAN GRUBU!..

Referandumda ‘hayır’ oyu kullanacağını açıkladığı için Kanal D’den kovulmuş İrfan Değirmenci. Gerekçesi ise; Doğan Grubu’nun yayın ilkeleri arasında yer alan ‘tarafsızlık’ maddesiymiş.

Tarafsızlık ve Doğan
Grubu…

Yan yana geldiklerinde çok komik durmuyorlar mı?

Yahu siz bu ülkede, seçimlere saatler kala ‘Diktatörden hesap sorun, oyunuzu HDP’ye verin’ diye tweet atan haber ajansının sahibi değil misiniz?

Seçilmiş cumhurbaşkanı Mursi’ye idam kararı verildiğinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını kullanarak ‘Yüzde 52’ye idam’ başlığını siz atmadınız mı?

Hıristiyan inancında yer alan 13. cuma hakkında yayımlanan haberin görselinde Hz. İsa’nın son akşam yemeğini tasvir eden ünlü tabloyu kullanırken, üzerinde oynama yapılarak Erdoğan’a hakaret eden bir capsi kim yayınladı?

Bunlar yakın örnekler…

Birkaç örnek de geçmişten verelim;

Başörtüsüne özgürlük getiren Meclis’in yaptığı değişikliğe yönelik, ‘411 el kaosa kalktı’ manşetini kim attı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kastederek ‘Muhtar bile olamazsın’ başlığı unutuldu mu sanıyorsunuz?

Bu örnekler o kadar çok ki, sayfalar yetmez. O yüzden ‘tarafsızlık’ ilkesi bir tek Doğan Grubu’na yakışmaz.

Madem ‘tarafsızsınız’ referandumda ‘evet’ oyu kullanacağını açıklayan bünyenizdeki isimlerin işine niye son vermediniz?

Bu tasarrufunuzda samimi olmadığınız kesin.

Haberi alır almaz aklıma gelen ilk şeyi paylaşayım sizinle; bu hamleyle öfkeyi çoğaltıp ‘hayır’ kampanyasını kemikleştirmek amacı taşıyorsunuz.

Değirmenci’nin ‘hayır’ dediği için görevden alınmasının ardından oluşan tepkiyi görünce, hiç de haksız olmadığımı gördüm.

Bir diğer ihtimal de; 15 Temmuz’un ardından giderek derinleşen FETÖ operasyonlarında ön almak olabilir. Aydın Doğan’ın, sağkolu Barbaros Muratoğlu’nun FETÖ’den tutuklanmasının ardından yaşadığı sıkıntı tahminlerinizin ötesinde, buna emin olun.

‘Sıra bana gelir mi?’ korkusu inanın insanın uykularını kaçırır!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar