GÜNDEM

Bu kez okurları Ahmet Hakan'a çaktı

Çapa’nın Circus adlı mekanını övmüşsünüz. Merak ettim... Acaba hesap ödediniz mi?

Bu kez okurları Ahmet Hakan'a çaktı
GAZETECİLER.COM - Ahmet Hakan'ın okurları, fena çakmış...
Hakan da okurlarının o çakmalarını alıp köşesine taşımış...
Üstelik yanıtlarını da vererek...
İşte ilginç okur yorumları; 

- SORU: İzzet Çapa’nın Circus adlı mekanını övmüşsünüz. Merak ettim... Acaba hesap ödediniz mi?

-  CEVAP: Hiç merak buyrulmasın efendim: Yemeğin sonunda şık bir hareketle “hesap lütfen” denilmiştir. Hesap gelmiştir. Kredi kartı uzatılmış, şifre girilmiştir. Yüklüce bahşiş bırakılmıştır. Yani mekan beğenilmeseydi zerre kadar mahcubiyet duyulmadan yazılacaktı.
* * *
-  SORU: Siirt’te meydana gelen tecavüz vakasını bütün Siirt’e mal etmek ne kadar doğrudur?
-  CEVAP: “Bir şehrin suskunluğu” meselesine dikkat çekmek istemiştim. Maksadım buydu... Ama çok üzüldüyseniz, Melih Aşık’ın dünkü yazısında yaptığı çok isabetli saptamayı ödünç alabilirim. Şöyle diyor Melih Aşık: “Kim bilir belki de olayı bütün Türkiye’ye mal etmek daha mantıklı...” Aynen katılıyorum.
* * *
-  SORU: Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 23 Nisan’da koltuğunu devrettiği küçük kıza “Başbakan sensin, ister asar, ister kesersin” demesine kimin hangi tepkiyi vereceğini yazmışsınız. Peki siz ne diyorsunuz?
-  CEVAP: Benim bu konuda söyleyeceğim şu iki kelimeden ibarettir: “Kedidir kedi.”
* * *
-  SORU: Kutlu Doğum Haftası, AKP’nin uydurduğu bir kutlamadır. Mevlit Kandili gibi her yıl değişik zamanlarda kutlanması gerekirken neden sabitlendi?
-  CEVAP: Yanılıyorsunuz. AK Parti’den çok önce başladı Kutlu Doğum Haftası kutlaması. Kutlamayı Diyanet İşleri Başkanlığı yürütüyor. Sabitlemenin mantığı şu: Hicri takvime göre her yıl değişen zamanlarda yapılacağına miladi takvime göre aynı tarihte yapılmasını sağlamak... Yani sabitleme de bu hükümetin yaptığı bir iş değil... “Uydurma” mıdır? Evet... Ama “uydurma” olması ille de olumsuz olacağına delalet mi eder?

Ahmet Hakan'ın diğer yazılarını

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar